Извор:Фото: Профимедиа

НЕОЧЕКИВАНИ УПАД У БЕЛУ КУЋУ: Реаговала Тајна служба (ФОТО)

Извор: Нпортал

19.04.2023.

14:07

ПРИПАДНИЦИ америчке Тајне службе реаговали су на ову неочекивану посету.

Радознало двогодишње дете у уторак је стекло титулу једног од најмањих уљеза у Белој кући након што је успео да се провуче кроз металну ограду на северној страни виле и уђе на територију Беле куће, преноси Асошиејтед прес.

Службеници службе, који су одговорни за безбедност у Белој кући, отишли су по дете дете и успешно су га вратили његовим родитељима на авенији Пенсилванија. Приступ комплексу је накратко био ограничен док дечак није враћен родитељима.

Тајна служба је накратко испитала родитеље, а затим је дозволила породици да оде.

BloombergAdria.com

 

Портпарол Тајне службе Ентони Гуљелми рекао је да су полицајци „наишли на радозналог младог посетиоца дуж северне ограде Беле куће који је накратко ушао у двориште председничке резиденције“.

- Безбедносни системи Беле куће одмах су алармирали службенике Тајне службе те су малишан и родитељи врло брзо поново били заједно - навео је Гуљелми у саопштењу, преноси АП.

BloombergAdria.com

 

Ово је први успешан упад у председнички комплекс откако је ограда Беле куће удвостручена на отприлике 4 метра у последњих неколико година након низа безбедносних пропуста. Иако је виша, нова ограда има додатни простора између стубова, што је несташни малишан искористио. 

Старија деца су понекад заглављена у огради, док су се демонстранти везали ланцима за њу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".