Извор:Фото:Н. Фифић, Н.Скендерија, Зоран Јовановић Мачак

ДРАМА УШЛА У 13. САТ: Ветерничанин прети да ће се разнети

Извор: Нпортал

20.04.2023.

08:23

ВЕТЕРНИЧАНИН М. Р. већ 13 сати налази се затворен у радионици-гаражи у Улица Катице Рајчић у Ветернику претећи да ће активирати бомбу.

Полиција је протеклих сати преговарала са њим како би одложио оружје.

Улица је затворена.

Током целе ноћи дежурало је неколико екипа полиције, као и Хитна помоћ и ватрогасци. У међувремену је како медији сазнају, дошло и до смене полиције.

Према незваничним информацијма, М.Р. прети самоубиством због нерашчишћених имовинских односа.

Наводно, реч је о имућаном човеку старости око 55 година. Целог живота радио је у Немачкој, а недавно је наводно остао без велике количине новца. Круже приче да је новац позајмио једном пријатељу, који сад паре не жели да му врати.

BloombergAdria.com

 

Према незваничним сазнањима новац је дао без признанице и икаквог потписа и сада има проблем да позајмљени новац добије натраг. Сумња се да се управо због тога одлучио на овако драматичан потез.

Комшије нам кажу да у кући преко пута имања на ком се одвија драма живи мајка несрећног човека.

- Мајка живи у кући прекопута овог плаца. Знамо да је радио у Немачкој читав век и да се развео пре неколико година. Причало се да је хтео да покрене бизнис са продајом аутомобила, то је оно што знамо - рекле су комшије.

BloombergAdria.com

 

Полиција је још пре неколико сати блокирала улаз у улицу и у овом тренутку није познато да ли су преговарачки тимови успели да ступе у контакт са мушкарцем.

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

BloombergAdria.com

 

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".