Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Београдски синдикат

И ДАЉЕ КИДАЈУ: БГ синдикат пустио песму за филм Златни дечко

Извор: Нпортал

03.11.2021.

10:54

ЦЕЊЕНИ хип-хоп колектив "Београдски синдикат" објавио је спот за песму "И даље кидам", рађену за филм и серију "Златни дечко", у режији њиховог члана Огњена Јанковића.

"Ми смо деца БГ-а из неких других времена, одрасли на улици не испред ТВ-а, кад си морао да станеш иза речи и дела и кад се знало ко глуми и ко то тамо пева", репују "синдикалци" и додају: "Не трпимо дебиле, али мржње овде нема, за њих смо к'о Астерикс за Винсента Касела. У пандемији незнања - вариола вера, вакцина Синдиката грува антитела".

За само три дана ова композиција заразног ритма, коју је БС најавио паролом "Ђуском против свих подела - јер у ова ненормална времена, остати нормалан и позитиван је највећа побуна", прикупила је много позитивних коментара и имала више од 188.806 прегледа на "Јутјубу", али то није било довољно за трендинг, категорију резервисану само за оне најутицајније на тој платформи. https://www.youtube.com/watch?v=lW5bAbRaqcQ

То, уосталом, није први пут да "Јутјуб" избаци из трендинга песму БС, упркос слушаности која расте из дана у дан. Исто се догодило 2018. када су момци из БС објавили спот за песму "Догодине у Призрену", чији су стихови прожети родољубљем, вером, нашим коренима и славним прецима, подсећајући на велику неправду која је учињена српском народу. Спот је цензурисан, а у образложењу је наведено да упркос томе што БС није повредио ниједно правило "Јутјуба", одлучено је да га цензуришу тако што је приступ видео-клипу ограничен, а група избачена из трендинга, на шта нису имали право жалбе.

Нову ствар "И даље кидам" група ће извести уживо 18. децембра, на концерту у новосадској дворани "Спенс". У децембру се очекује и биоскопска премијера филма "Златни дечак", који је "синдикалац" Огњен први пут самостално режирао. Он се пре тога окушао као режисер појединих епизода серија "Певај, брате" и "Пансион Европа". Серија "Златни дечак" од пет епизода, чији сценарио уз Огњена потписују Вук Ршумовић и Алекса Ршумовић, биће емитована идуће године. https://www.youtube.com/watch?v=Gj8yWdSGDyc

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".