Извор:Фото: Принтскрин/Твитер/@SloanSteed

КРАЉИЧИНОМ СИНУ ЋЕ СУДИТИ: Сексуално злостављао Американку?

Извор: Нпортал

03.11.2021.

19:24

АМЕРИЧКИ окружни судија Луис Каплан изјавио је данас да би британски принц Ендру требало да буде спреман на парнични поступак наредне године по оптужбама да је сексуално злостављао Вирџинију Џуфри, када је имала мање од 18 година и када ју је, како тврди, злостављао и сада покојни бизнисмен Џефри Епстајн.

Каплан очекује да ће суђење по грађанској тужби Џуфри почети у периоду од септембра до децембра следеће године, под условом да се обезбеди безбедност пороте усред пандемије корона вируса.

- Размотрићу могућност да буде у септембру, али у сваком случају циља се на период од октобра до децембра - рекао је Каплан на телефонској конференцији са адвокатима принца Ендруа и Џуфри.

Џуфри (38) је у августу тужила принца Ендруа за "неутврђену штету".

Она тврди да ју је принц Ендру приморао на сексуалне односе у Лондону у кући Жислен Максвел, дугогодишње сараднице Епстајна, и злостављао је у Епстајновој вили на Менхетну и на једном од приватних острва Епстајна на Америчким Девичанским острвима.

Принц Ендру (61) негирао је оптужбе које је Џуфри изнела и позвао судију Каплана да одбаци тужби.

Епстајн је извршио самоубиство у августу 2019. године у затвору на Менхетну, док је чекао суђење по оптужбама за сексуалну експлоатацију.

(Танјуг)