Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/CBS Boston, Инстаграм принтскрин/anawalshe, Профимедиа

СУМЊАО ДА ИМА АФЕРУ? Мајка Брајана унајмила детектива

Извор: Нпортал

27.04.2023.

16:34

БРАЈАН Волш (48) осумњичен да је убио своју супругу Ану Волш (39) у Масачусетсу, данас је поново изашао пред суд где се суочава са оптужбама тужилаштва за убиство Београђанке.

На почетку суђења, тужилац је истакао да је Брајан рекао истражитељима да је нестала 1. јануара и да је отишла на службени пут, што се испоставило као лаж.

- Ана је запослена у фирми за некретнине, а прошле године је питана да пређе да ради у Вашингтон. Они су продали кућу, а изнајмили нову у Кохасету.

Према речима тужиоца, у децембру 2022. Брајан Волш је сумњао да Ана Волш има аферу, а посећивао је Инстаграм профил Аниног пријатеља.

- Он је помоћу мајке унајмио приватног детектива, а затим је у преко ајпеда сина претраживао у којој земљи је најбоље да се разведе. Она се припремала да га остави и одведе децу са собом - навео је тужилац и додао да се сумња да је 31. децембра Ана отишла да уради нокте, да је дошао породични пријатељ, да су деца спавала а Брајан је припремао вечеру. У једном моменту једно дете је сишло, разговарало са њима и отишло да спава - наводи тужилац.

Како објашњава, њихов породични пријатељ је око 1 ујутру отишао и то је био последњи пут да је неко видео Ану живу.

Језива претрага

Тужилац је затим поновио језиве претраге које је Брајан Волш гуглао током те кобне вечери.

- Како се отарасити тела - навео је тужилац као један од примера, а потом навео да је бебиситерка отишла кући, по налогу Брајана.

Он јој је рекао да је он изгубио телефон, као и да је Ана отишла на службени пут. Тужилац је истакао да су надзорне камере уочиле Брајана Волша на више локација, као и да је куповао хемијска средства, радна одела и чизме.

- Брајанова мајка је рекла да је он дошао код ње дан касније и рекао је да је Ана отишла у Вашингтон. Док су деца била са бебиситерком, на ајпеду сина је претраживано "Како амонијак утиче на тело" и још низ узнемирујућих претрага. Бебиситерка је била у кући током целе недеље и приметила је да су неке ствари и намештај померани - навео је тужилац.

Тужилац је навео да је претресано Брајаново возило, а у подруму је пронађен нож са траговима крви. Деветог јануара су прегледани сви контејнери које је користо Брајан, али су они испражњени и одвезени на сметлиште.

Тамо су пронађени кључеви, сат који личи на Анин, Хунтер чизме, Прада торба и црни капут. Пронађена је и Гучи огрлица, која личи на огрлицу коју има Ана Волш.

Оптужнице

Подсетимо, окружни тужилац округа Норфолк Мајкл Мориси објавио је 30. марта три оптужнице против Брајана: за убиство његове жене, за довођење полицијске истраге у заблуду/ометање правде и за непрописно преношење људског тела.

Волш се изјаснио да није крив по оптужби за убиство на суђењу у Окружном суду Квинси, у јануару.

Подсетимо, тужиоци су навели да је Волш убио своју жену, Ану Волш у њиховој кући у Кохасету на Нову годину. Три мала сина су наводно у то време била код куће. Истражитељи сумњају да је Брајан уништио тело супруге и да су њени остаци можда спаљени у објекту за смеће.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".