Извор:Фото: АТА имагес/Принтскрин/Јутјуб/Eurovision Song Contest

САЊАО САМ МАСАКР: Словенци на Евросонгу послали поруку

Извор: Нпортал

08.05.2023.

19:40

ОВОГОДИШЊИ представници Словеније на Евровизији, скрхкани су болом због трагичних догађаја који су погодили Србију.

Словенију ће ове године представљати група "Јокер Оут" коју чини група младића. Они су се јуче појавили на наступу у Ливерпулу и дали изјаву на новинарској конференцији: 

На самом старту интервјуа они су открили да им прија што су једни од фаворита за даљи пролазак и победу. 

- Хвала вам, лепо је то чути. Нешто радимо добро изгледа, сад ове године први пут имамо полуфинале без жирија, тако да зависимо само од гласова публике - истакли су на самом почетку.

BloombergAdria.com

 

- Већина држава има барем велике дијаспоре, Словенија нема велику дијаспору и ето немамо ни комшије у свом полуфиналу, тако да... Усрећује нас да смо група која се сматра за непролазнике у финале, ово време пре Евровизије била би нам нека мука - надовезали су се.

Млади музичар је изјавио да је ноћ пре друге трагедије сањао да ће се догодити: 

- Ту смо сад на Евровизији и морамо да будемо срећни и задовољни, дајемо интервјууе и смејемо се. Морам да вам признам да сам пратио дешавања у Србији, и да ме конкретно погодило, није ми било лако. Ноћ пре другог напада, не знам зашто сањао сам да се десило друго масовно убиство, и кад сам се пробудио прва вест је била то тако да ме баш онако пресекло. То је био дан наше друге вежбе и није нам баш било лако - са огромном тугом су изјавили и поручили млађој генерацији:

BloombergAdria.com

 

- Мислим да наша песма говори тачно о томе, живимо у једном лудом свету где смо сваки дан све више и више окружени, и лажним информација и информацијама које нису праве за здрав мозак. Наговарамо младе да се друже међусобно, да се не боје да показују љубав, нека причају о свему о својим проблемима. 

(Блиц)