Извор:Фото: АТА имагес/Википедиа/Фејсбук принтскрин/SKOJ - Savez komunističke omladine Jugoslavije

Комунисти траже ЗАБРАНУ Бајиног концерта на Ташу

Извор: Нпортал

12.05.2023.

19:26

ПЕВАЧ Мирко Пајчин, познатији као Баја Мали Книнџа, требало би да одржи концерт на стадиону Ташмајдан 27. маја.

Међутим, то се не допада младим комунистима, који траже да се његов наступ забрани.

Како се наводи у саопштењу Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), они сматрају да Бајине песме промовишу насиље и друге лоше вредности и да би надлежни требало да реагују што пре.

- Захтевамо од Министарства унутрашњих послова Републике Србије и директора Спортског центра Ташмајдан Мирка Павловића да откажу одржавање концерта Мирка Пајчина, познатијег као Баја Мали Книнџа. Концерт је потребно забранити јер његови текстови позивају на насиље, етничку, националну и верску мржњу, подржавају мизогинију и сексизам, те афирмативно говоре о криминалу, алкохолу и дрогама, што је све законом кажњиво у Републици Србији.

- Баја Мали Книнџа у својим текстовима велича четничког зликовца и издајника српског народа, сарадника немачког и италијанског окупатора (а од 1945. године и сарадника ЦИА) Момчила Ђујића. Баја Мали Книнџа, који себе лажно промовише као српског патриоту, током рата је био дезертер, а људску несрећу и патњу је користио како би згртао огромне количине новца, потпирујући мржњу - наводе они, додајући да је посебно непримерено да се спорни концерт одржи у данима након трагичних масовних убистава која су се догодила у нашој земљи.

Баја Мали Книнџа није одговорио на поруке новинара који су желели да добију његов коментар поводом саопштења СКОЈ-а.

(Курир)