Извор:Фото: П. Милошевић

ПРЕБИО КОНТРОЛОРА ПА ПОБЕГАО: Стравичан напад у Пожешкој

Извор: Нпортал

12.05.2023.

21:19

КОНТРОЛОР градског превоза Љубиша Николић (46) задобио је тешке телесне повреде, након што су га за сада непознати мушкарац физички напао на стајалишту "Кијевска" на Бановом брду.

Како смо сазнали, он је са тешким повредама превезен у Ургентни центар, где му је констатован хематом у глави.

Два контролора нормално су обављала посао у аутобусу на линији 88, када је како су "Новости" сазнале дошло до расправе са једном путницом.

- Она је затражила од радника да јој појасне како ће функционисати нови систем наплате превоза, а када је контролор Љубиша Николић рекао да не зна ништа о томе, кренула је жустра расправа.

- То је трајало неко време, жена је само повисила тон и питала запослене како не знају те информације, да је то срамота. Они су на станици "Кијевска", у смеру ка периферији напустили возило.

У том тренутку, како се истиче, Љубиши прилази непознати мушкарац, који се вероватно у тренутку расправе налазио у аутобусу.

- Из чиста мира почео је да удара контролора шакама по глави и телу - кажу.

- Он је задобио пар снажних удараца, након чега је нападач побегао у непознатом правцу. Истичемо да у последњи време уопште не постоји репресија наших контролора, чак се трудимо да путнике едукујемо о куповини карте и редовном плаћању превоза.

Повређени Љубиша Николић је по доласку Хитне помоћи превезен у Ургентни центрар на даље збрињавање, где су му констатоване тешке телесне озледе, а има и хематом у глави. Због тога је задржан на Е одељењу УЦ. Полиција је узела исказе од очевидаца овог догађаја, као и од колеге повређеног контролора. За нападачем се још увек трага, а више детаља биће познато после истраге.

ЧЕСТИ НАПАДИ

Током претходних година дешавали су се чести напади на контролоре у градксом превозу, где је било оних са тешким телесним повредама. Неретко су се они догађали на стајалиштима, мада је било више оних у самим возилима. Нападачи су углавном процесуирани, али казне нису биле задовољавајуће.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".