Извор:Фото: Профимедиа

МОЖЕ БИТИ ОПАСНО Шта се дешава у телу ако једете касно увече

Извор: Нпортал

14.05.2023.

22:53

ОВА навика може бити изузетно опасна.

Вечера допуњава ваше залихе, што ће вам дати енергију за следеће јутро, како бисте се лакше пробудили и припремили за дан.

Осим тога, храна подстиче синтезу протеина у мишићима, што помаже у регенерацији тела која се одвија током ноћи. Све ово ћете добити ако изаберете хранљив оброк, пун витамина и протеина.

Несаница

Ако имате проблеме са сном, било би добро да уведете промену у исхрани: немојте јести ништа више од два сата пре спавања. И овде ће вам добро доцћи да поједете нешто хранљиво као последњи оброк у дану, што цће вас заситити до ноћног одмора.

BloombergAdria.com

Пробавни систем ће имати довољно времена да обави своје послове, тело ће моћи да се опусти, што значи да ћете бити мирни када одете у кревет. Ако је проблем био у томе што сте јели недуго пре одласка у кревет, онда ћете се сигурно решити несанице.

Боља контрола глукозе у крви

Ово је корисна информација посебно за оне који имају одређене здравствене проблеме и треба да прате ниво глукозе у крви. У ту групу спадају и дијабетичари. Оброк пре спавања може да обезбеди бољу контролу глукозе у крви чак и ноћу док спавате. Ни у овом случају слаткиши нису најбољи избор.

Дебљина

Најочигледнији разлог зашто многи људи избегавају да једу у одређено време је гојазност. Шта се дешава са истим намирницама које користите током дана, а онда наводно увече неким чудом промене своју функцију? Ништа заправо.

BloombergAdria.com

Када би увече јели нешто здраво и лагано, то уопште не би био проблем. Проблем настаје јер увече посежемо за слаткишима и сланим нездравим грицкалицама, које једемо више него што је добро. Поготово ако то радите поред телевизора, нећете пратити количину и пре него што то схватите, кесица грицкалица или тањир колачића ће нестати, пише Метрополитан.

Конзумирање хранљиве и здраве вечере (чак и ако је после 19 сати ) биће много боље од тона грицкалица.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".