Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/walterorthmann

Дека (100) радио 84 године у истој фирми

Извор: Нпортал

17.05.2023.

10:29

КОЛИКО сте најдуже радили у истој фирми или на истом послу? Три године? Деценију? Више? Ових дана промена посла постала је веома уобичајена. Нека истраживања су показала да млади људи остају на једној позицији око годину дана, а затим прелазе на вишу позицију, за већу плаћу и престижнију титулу.

Ова стратегија делује само неко време. Особа може толико тога да научи само у једној години, али утицај појединца на успех фирме биће ограничен. Због овог ограниченог утицаја, људи се мање поносе својим послом него да су радили у фирми дуже време, мање су задовољни осећају се тескобније и чешће изгарају.

Један човек у Бразилу, који је доживео 100 година, своју дуговечност и добро здравље приписује љубави према свом послу. Заправо, он толико воли свој посао да је освојио два светска рекорда за боравак у истој фирми 84 године!

Валтер Ортман је Гинисов светски рекордер за најдужу каријеру у истој фирми. Пореклом из Бразила, Валтер је почео да ради 1938., кад је имао 15 година. У то се време од деце очекивало да помажу у кућним трошковима чим буду у могућности, а Валтеровој мајци био је потребан његов додатни приход како би издржавала његову млађу браћу и сестре.

Валтер је рођен у Санта Катарини, подручју у Бразилу са доста немачког становништва. Од детињства је течно говорио немачки и португалски. Ова му је вештина добро служила током целе каријере.

Нашао је посао у одељењу за доставу Renaux S. A., који се сада зове ReneauxView, локалне текстилне фирме у Санта Катарини. Престао је да иде у школу како би радио, али вештине које је стекао током каријере довеле су га до Renaux S. A. Обраћао је изузетну пажњу према детаљима и имао је изванредно памћење.

Убрзо је унапређен на позицију продавца, а потом је брзо постао водитељ продаје. Остао је на позицији продавца до краја своје каријере, градећи невероватне односе са клијентима широм света.

- Пружила ми се прилика да радим као продавац. Отпутовао сам у Сао Паоло и за мање од недељу дана испунио сам производњу наруџбинама које су једнаке тромесечном раду - рекао је.

Његова најдража ствар у каријери? Структура и рутина коју пружа у његовом животу. Његова преданост каријери огледа се у другим обвезама у његовом животу, укључујући његову рутину вежбања. Вежба сваки дан пре одласка у канцеларију, чак и после столећа живота!

#Бразил вести #Гинисов рекорд #рекордер #дека #занимљивости