Извор:Фото: Профимедиа, Гугл мапс принтскрин

СТРАШНЕ СЛИЧНОСТИ: Овако је погинула Лејди Ди

Извор: Нпортал

17.05.2023.

18:20

ПРИНЦ Хари је са својом супругом Меган Маркл и њеном мајком учествовао у јурњави аутомобилом како би побегли папарацима., а веома сличан случај је био трагичан за Харијеву мајку принцезу Дајану.

Принцеза Дајана је била супруга сада актуелног краља Чарлса ИИИ са којим се растала због наводне преваре принца са његовом садашњом супругом, краљицом Камилом.

Дајана је била вољена у народу и на међународној сцени. Рођена је као британска племкиња и одрасла је уз краљевску породицу на породичном имању у Сандрингему.

BloombergAdria.com

 

Принцеза Дајана је била у вези са Доди Фаједом, египатским продуцентом, сином бизнисмена након краха брака са тадашњим принцом Чарлсом. Отишли су кобне вечери у хотел Риц чији је власник Фаједов отац.

За потребе овог пара је изнајмљен блидирани "мерцедес С280", а како би се преварили папараци, други аутомобил је остао испред Рица. Након завршене вечере, пар је изашао на споредни излаз и упутио се ка свом апартману. На овај начин су заобишли око 30 фотографа који су спремно чекали.

BloombergAdria.com

 

Упорни папараци су ипак приметили заљубљени пар и пратили су их на моторима све до тунела Алма. У аутомобилу су били Дајана и Фајед на задњем седишту, док је на предњем био Тревор Рис Џејмс, а аутомобил је возио Хенри Пол.

BloombergAdria.com

 

У 24. минуту после поноћи, Пол је изгубио контролу над возилом, аутомобил је скренуо лево и ударио у 13. стуб који је служио за подршку крова тунела. Очевици наводе да је аутомобил претходно ударио у аутомобил "фијат уно" који је пролазио. Кретали су се 105 км/х, дупло више него дозвољених 50 км/х. "Мерцедес" се окретао, ударио у зид тунела и окренуо се у супротном смеру. Нико од путника није имао сигурносни појас.

BloombergAdria.com

 

Предњи део возила је био потпуно уништен, а аутомобил се димио. Возач и Доди Фајед су погинули на лицу места, док је Дајана четири сата касније у болници преминула. Када су папараци стигли на лцие места, неки су наставили да сликају, а тада је један од очевидаца пребио фотографа. Петорица су ухапшени, а касније је још двоје приведено. Више од 20 негатива са фотографијама.

BloombergAdria.com

 

Принц Хари, Меган Маркл и њена мајка учестовали су у "скоро катастрофалној" јурњави аутомобилима, након што су открили да их прате папараци, открио је његов портпарол.

- Ова немилосрдна потера, која је трајала више од два сата, резултирала је вишеструким блиским сударима у којима су учествовали други возачи на путу, пешаци и два полицајца њујоршке полиције - рекао је портпарол.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".