Извор:Фото: ОМК МУП Републике Србије/Танјуг

НОВЕ ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Евакуисани ђаци у Новом Саду и Чачку

Извор: Нпортал

23.05.2023.

09:18

У основним школама на територији Новог Сада и Чачка стигле су анонимне пријаве о постављеним бомбама у тим образовним институцијама

Како је за "Блиц" потврдио извор из новосадске полиције, за сада су евакуисане основне школе "Прва војвођанска бригада", "Коста Трифковић", "Соња Маринковић", "Душан Радовић", "Алекса Шантић", "Иван Гундулић" и "Жарко Зрењанин".

Припадници Специјалне јединице за разминирање новосадске полиције су на терену и врше претрагу просторија у поменутим школа.
У јутарњим часовима стигла је дојава о постављеној бомби у Машинско-саобраћајној школи у Чачку. Та вест узнемирила је не само ученике већ и запослене у овој образовној установи.

- На самом почетку првог часа рекли су нам запослени да напустимо клупе и изађемо из учионица. Цела школа изашла је ван школског круга док није стигла полиција. Само се први час није одржао - казао је Ненад К. који похађа ову школу.

На лице места стигли су припадници Министарства унутрашњих послова који су претражили просторије и установили да се ради о лажној дојави.

Убрзо је након увиђаја настава у овој школи настављена.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".