Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Minea Official

ЗВЕЗДА 90-ИХ ЈЕДВА ОСТАЛА ЖИВА: Где је данас певачица Минеа?

Извор: Нпортал

24.05.2023.

09:56

ХРВАТСКА певачица Минеа, чије хитове смо обожавали, доживела је пре више од деценије саобраћајну несрећу која ју је умало коштала живота

Хрватску певачицу која је харала музичком сценом деведесетих Минеу, годинама нисмо имали прилике да видимо.

Рената Кончић Минеа деведесетих година је била једна од најслушанијих поп певачица у региону. 2000. године објавила је албум на којем се налази песма "Рано", а омот, у изазовном издању, изазвао је велику пажњу, али и критике јавности.

BloombergAdria.com

Отпевала је хитове као што су "Гоод Боy", "Врапци и комарци", "Сија сунце" и са само 19. година учествовала на Дори. Касније је освојила награду "Дебитант године" и њена каријера је кренула узлазном путањом.

Минеа је у једном тренутку запоставила музику и повукла се са сцене, и то након саобраћајне незгоде коју је доживела 2010. године када се враћала са наступа у Словенији.

- Доживела сам саобраћајку када сам се враћала с тезге у Марибору и око пет ујутро покушала избећи ауто у којем је возач заспао за воланом. Ударила сам у стубиће са стране, аутомобил се преврнуо три пута и завршили смо у јарку. Само чудом смо ја и моје плесачице преживеле и то чак без озбиљних повреда, само с модрицама и огреботинама - испричала је Минеа за хрватске медије и додала да су јој психичке последице биле далеко теже.

Певачици је требало две године да се опорави и реши депресије и анксиозности која је наступила након овог догађаја. Није је било на сцени, а како је рекла, у том периоду највећа подршка били су јој родитељи и пријатељи.

Помогли су јој и лекови и психотерапија, међутим због лекова се угојила 15 килограма.

- Наравно да нисам била срећна у том неком периоду када сам напуштала каријеру. Све то има своје узроке и последице. Дебљина није то због чега сам се повукла у неколико пута. Недавно је било у новинама да сам због депресије, то је реалност данашњице, те није срамотно - објаснила је она.

Што се тиче љубави, била је у вези од 2012. године до 2019. године са бившим фудбалером Слађаном Ашанином