Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Архива Новости

ОБОЖАВАО ЗВЕЗДУ: Овако је Роквић говорио о великом клубу

Извор: Нпортал

06.11.2021.

12:31

У 68. години живота преминуо је Маринко Роквић у Београду после тешке борбе са бактеријом.

Маринко Роквић је волео Црвену звезду, како је сам сведочио, а био је и кандидат за члана Скупштине клуба из Љутице Богдана.

BloombergAdria.com

 

''За Звезду сам почео да навијам као клинац од пет, шест година. Имао сам брата од стрица који је навијао за Партизан и читав живот смо били ривали на том пољу. Давни су то дани када сам заволео Звезду, било је то време Драгана Џајића'', говорио је Роквић.

Није престао да прати, а имао је миљенике у садашњем саставу.

''Тих 70-их и 80-их година није било утакмице да Звезда игра, а да нисам био на стадиону, поготово на међународним утакмицама. И данас редовно пратим мечеве и имам миљенике међу фудбалерима. То су Катаи, феноменалан играч, Иванић, па Борјан, који је Звезду увео у Лигу шампиона и то у овако тешким условима какви су у нашем фудбалу. Изврстан момак'', поручио је тада.

Очи у очи са Пиксијем

Волео је да игра фудбал, делио је терен са Кулетом Аћимовићем, Бошком Ђуровским, Пижоном, а нашао се очи у очи и са Драганом Стојковићем.

''Играо сам против Пиксија у балону пре 15 година. То је било занимљиво видети, код њега лопта, а ја не смем ни да приђем да га нападнем јер знам да ћу испасти смешан.

Са оне стране Топчидерског брда

Имао је поштовања и према комшијама из Хумске, наводећи да међу онима са друге стране има и легенди који умеју да запевају.

''Играо сам и са Савом Милошевићем, фантастичан фудбалер, али и певач. Умео је тако да запева неке моје песме којих се више ни ја не сећам. Одлично му то иде'', присетио се Роквић.