Извор:Фото: МУП

ХАПШЕЊЕ У НИШУ: Лисице судији - присвојио преко 35.000 €

Извор: Н.Б.

31.05.2023.

10:30

По налогу ЈТОК у заједничкој акцији припадниика СБПОК и БИА данас је лишен слободе судија Вишег суда у Нишу И. Б. због постојања основа сумње да је у периоду од 1. јануара 2014. до 1. новембра 2019. године, у време док је вршио функцију председника Вишег суда у Зајечару, извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Реч је о 12 кривичних предмета где је захтевао од радника рачуноводства Вишег суда у Зајечару да му предају новац из судског депозита који је био привремено одузет у кривичним предметима, са образложењем да новац преузима из разлога вештачења или враћања лицима од којих је одузет, а потом преузети новац није упутио на вештачење нити га је вратио лицима од којих је привремено одузет, већ га је задржао за себе, и на тај начин је прибавио противправну имовинску корист у износу од 34.755 евра и 126.540 динара.

Виши суд је у односу на овог судију донео одлуку о укидању имунитета. Осумњиченом И. Б. је одређено задржавање у трајању од 48 сати, након чега ће уз кривичну пријаву бити приведен јавном тужиоцу за организивани криминал, саопштило Јавно тужилаштво за организовани криминал.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".