Извор:Фото: Профимедиа

Немам родбине, увече на столу остављам папире за сахрану

Извор: Нпортал

10.06.2023.

13:37

- У ПОТПУНОСТИ сам сам. Немам никакве родбине. Само постојим - прича 76-годишњег Џон Фостер, који већ годинама живи сам у својој кући, у потпуном мраку јер не може да плати рачун за струју. Свако вече оставља свој тестамент на столу, у случају да се више никад не пробуди из сна.

О његовој животној ситуацији британски Channel 4 снимио је кратки документарац у којем је Фостер објаснио како је некад кућу делио са својим родитељима и братом и сестром, али сада нема никога. Његов брат, рудар, умро је четири дана пре свог 41. рођендана, док је његова сестра преминула пре пет година. Његови родитељи умрли су у размаку од 27 сати. Сада свако вече на сто ставља тестамент и све папире за сахрану, преноси Дejлi Мejл.

- То сам почео да радим када ми је сестра умрла. Немам породицу, сви су отишли. Ако неко дође у кућу, ово ће бити прва ствар коју ће видети. Моћи ће да назове људе који организују сахрану - испричао је. На питање осећа ли се икад тужним, Фостер одговара: - Питајте ме радије осећам ли се икад срећним. Тужан сам стално - додао је.

Испричао је како се никада није женио и нема деце, а сада не може да верује да се нашао у оваквој ситуацији.

BloombergAdria.com

 

- Ако изгубиш једног или два члана породице, довољно је ужасно, али када изгубиш све - то је ноћна мора - казао је. Због тога што је изолован од света, Џон није ни знао да има право на бенефите у износу од 131,25 фунти недељно.

- Сада добијам много више новца на који нисам ни знао да имам право - испричао је.

У документарцу су изнесени и поражавајући подаци везани зa сиромаштво старијих особа: један од пет пензионера у Великој Британији (19%) изнад 65 година раније одлази у кревет како би били на топлом, док 1,8 милиона старијих у потпуности је угасило грејање како би уштедели за храну. Осим тога, чак 59 одсто старијих од 65 рекло је како грејање користи мање него што би то иначе чинили.