Извор:Фото: Профимедиа

РАЈ У СРЦУ АТЛАНТИКА Ноле и Јелена на заслуженом одмору ФОТО

Извор: Нпортал

14.06.2023.

08:03

НЕДАВНО је Новак Ђоковић освојио историјску 23. гренд слем титулу рутински победивши Каспера Руда у финалу Ролан Гароса са 3:0 у сетовима.

Овом победом, Ђоковић је престигао Рафаела Надала по броју трофеја на четири највећа турнира у АТП туру, а сада је узео више него заслужени одмор. 

Он је још на конференцији за медије, одмах после победе у финалу, најавио да ће узети неколико дана одмора и да неће играти мечеве до почетка Вимблдона у првој половини јула.

После историјског тренутка у каријери, Ноле је одлучио да се са породицом мало одмори у Португалији, а "ухваћен" је на путу за острво Сао Мигел, где ће одмарати неколико дана. 

На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије Новака и Јелене Ђоковић које су направљене на аеродрому непосредно пре полетања за Португал. 

Иначе, острво Сан Мигел налази се у срцу Атлантског океана, а удаљено је око 1.500 километара од Лисабона, главног града Португала. Припада Азорским острвима и једно је од девет главних острва, а уједно и највеће острво овог архипелага, са површином од око 760 километара квадратних и популацијом од око 140.000 становника. 

Иначе, Азорска острва су вулканског порекла и истовремено су плава и зелена, црна и вулканска, и преливена окамењеном лавом. У њиховим кратерима су смештена језера невероватне лепоте и топлих водопада.

Погледајте како изгледају Азорска острва:

Вимблдон почиње 3. јула те Новак неће имати превише времена за одмор, али сви се надамо још једном трофеју на гренд слемовима.

BloombergAdria.com

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".