Извор:Фото:Профимедиа

ОПЕТ НА СЦЕНИ: Џон Њуман победио рак

Извор: нпортал

16.06.2023.

14:30

ПОПУЛАРНИ певач остао је јак и упоран и у најтежим тренуцима, а у животу их искусио превише пут

Енглески певач и музичар Џон Њуман данас прославља 33. рођендан, који дочекује у одличном расположењу.

Иако је прошло чак осам година од његовог прошлог албума, он је недавно објавио баладу Холд Он То Мy Лове и полако се враћа каријери.

Певач је иза себе оставио врло тежак период, у ком је имао здравствене проблеме, како физичке, тако и менталне.

Рођен је 1990. године у Сетлу, у Јоркширу, а када је имао само шест година, његов отац је напустио породицу.

Певач је иза себе оставио врло тежак период, у ком је имао здравствене проблеме, како физичке, тако и менталне. Рођен је 1990. године у Сетлу, у Јоркширу, а када је имао само шест година, његов отац је напустио породицу.

Мајка Џона Њумана остала је сама с њим и његовим братом Џејмсом, у тешкој немаштини. Ипак, трудила се да синовима испуњава жеље колико је могла и била је Џону велика подршка док је откривао своју љубав према музици.

Када је имао само 16 година, преселио се у Лидс, где је наставио да развија свој глас, а баш тих тада погинуо је његов најбољи пријатељ. Сва та искуства донела су му зрелост, коју је преточио у музику коју је почео да ствара.

Први пробој имао је 2012. са синглом Феел тхе Лове, који је снимио с бендом Рудиментал, а највише се прославио албумом Трибуте и песмом Лове Ме Агаин. Затим је уследио албум Револве и неколико успешних синглова, а трудио се да сарађује са страним ауторима и мења свој стил.

Како је истакао, он верује да је имао много, много среће јер је једном успео да уклони тумор, а када се он поново појавио неко време су лекари пратили његово стање, па решили да га поново оперишу. Зато је накратко одморио од музике и посветио се лечењу колико год да је било потребно.

– Желим да певам годинама, а да нисам направио паузу и побринуо се о свом здрављу, био бих мртав. Не бих могао да радим ништа од овога... Моја мама би била очајна, моја госпођа не би знала шта ће са својим животом. Морао сам то да решим – истакао је једном приликом.

Певач је објаснио да је то што је два пута имао тумор на мозгу у његов живот довело много инспиришућих људи. Kako je istakao, on veruje da je imao mnogo, mnogo sreće jer je jednom uspeo da ukloni tumor, a kada se on ponovo pojavio neko vreme su lekari pratili njegovo stanje, pa rešili da ga ponovo operišu. Zato je nakratko odmorio od muzike i posvetio se lečenju koliko god da je bilo potrebno. – Želim da pevam godinama, a da nisam napravio pauzu i pobrinuo se o svom zdravlju, bio bih mrtav. Ne bih mogao da radim ništa od ovoga... Moja mama bi bila očajna, moja gospođa ne bi znala šta će sa svojim životom. Morao sam to da rešim – istakao je jednom prilikom. Pevač je objasnio da je to što je dva puta imao tumor na mozgu u njegov život dovelo mnogo inspirišućih ljudi.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".