Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/America's Navy, lusitania 25, CGTN

ИМАЈУ ЈОШ 40 САТИ: Најновији детаљи потраге за подморницом

Извор: Нпортал

20.06.2023.

19:31

ПОТРАГА за несталом подморницом Титан непрекидно траје и чини се све како би се лоцирала, а чланови посаде били спасени, рекао је данас капетан Џејми Фредерик из Обалске страже.

Он је на конференцији целу операцију потраге описао као веома сложен напор који захтева више агенција са стручним знањем и специјализованом опремом, преноси "Блиц".

На питање колико је сати кисеоника остало на подморници, он је одговорио:

- Из података које смо користили као полазну тачку знамо да је 96 сати. Знамо да у овом тренутку имамо отприлике 40, 41 сат.

Пловило, којим управља "Оушенгејт експедишнс", пријављено је као нестало након што се није вратило на канадски истраживачки брод са којег је поринуто у недељу ујутро, а посаде су изгубиле контакт са његовим капетаном.

Тимови за потрагу и спасавање грозничаво траже изгубљено пловило док преостали сати нивоа кисеоника који одржава живот пада све ниже.

Подморница је мали брод дизајниран да прими само пет људи на дан - два сата на дну, неколико сати истраживања Титаника и два сата назад на површину.

Хамиш Хардинг, британски милијардер, Шахзада Давуд (48), један од најбогатијих људи Пакистана и члан управног одбора Принчевог фонда са седиштем у Великој Британији, и његов син Сулејман (19), су међу онима који су заробљени у подморници "Титан" компаније "Оушенгејт".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".