Извор:Фото: АТА имагес

ПИЛА САМ ЛИТАР И ПО ВОТКЕ ДНЕВНО Како је Дана победила порок

Извор: Нпортал

21.06.2023.

13:35

ГЛУМИЦА Даница Максимовић је деценијама на српској сцени.

Даница је неколико пута поменула да је имала проблем са пороком, али да је веома поносна што је успела да га се реши. 

- Победа највећа је то што сам победила порок. Ја сам поносна, постала сам мисионар. Просто, таква сам, ето. И поносна сам на то, и моја докторка, укућани, пријатељи, а ретко ко то успе, у било ком пороку - рекла је глумица једном приликом и открила колико је борба трајала:

- Негде око осам месеци, кад си дисциплинован, а ја сам дисциплинована, и све је прошло у реду. Хтела сам, само хтела да радим, да то прође уз рад. Ништа ја то установе, то ништа, да се нешто поливам. Знам да имам проблем, само ми треба мала помоћ. И тако је и било. Врло брзо сам се ја изборила и ево 30 година сам свој на своме, на суво - изјавила је Даница у емисији "Све у свему" на ТВ Прва и наставила о не тако пријатним успоменама:

- Била сам спортиста и онда уђеш у позориште и сви то конзумирају. Не можеш да прођеш, за мене је то било погубно. Људи смо и порочни смо, само треба мало да се пређе црта. Е сад, кад си на ивици провалије, онда се освестиш. Била је литра и по вотке дневно. Озбиљно, са оркестром улазим у Ступицу, у Клуб књижевника. Људи пију на мој рачун, узела ја хонорар из банке и хоћу да се проведемо, али онда дођеш до ивице провалије, и онда схватиш да мораш да станеш и станеш. Имаш јак карактер - рекла је тада глумица.

Даница је студирала глуму ФДУ у Београду, а прву улогу на филму одиграла је 1980. у филму "Хајдук".

Заједно са Тањом Бошковић, Миленком Павловићем и Радетом Марјановићем била је носилац позоришног репертоара Позоришта на Теразијама.