Извор:Фото: Профимедиа

ПОТРЕБНО ЈЕ САМО 30 СЕК: Брзи трик за опоравак од мамурлука

Извор: Нпортал

03.07.2023.

22:45

ПОСЛЕДИЦЕ конзумирања алкохола су углавном видљиве сутрадан, а главобоља, мучнина и раздражљивост су најчешћи симптоми мамурлука.

Проблем са мамурлуком можете решити за пар минута. Рецепт за то смо пронашли на Инстаграму.

Све што вам је потребно је посуда хладне воде у коју ћете додати коцке леда по потреби. Зароните лице у воду и држите неколико секунди. Осећај олакшања долази веома брзо, а ауторка овог клипа тврди да помаже и код анксиозности и напада панике.

Ако вам ово делује сувише радикално, постоји неколико корака које можете да предузмете  како бисте се осећали боље:

Хидратација: Алкохол дехидрира организам, па је важно надокнадити течност. Пијте пуно воде или електролитских напитака како бисте се хидрирали и ублажили симптоме мамурлука.

Избегавање кофеина: Иако вам се можда чини да ће шоља кафе бити од помоћи, кофеин заправо  погоршава дехидрацију. Уместо тога, пијте биљне чајеве или воду.

Исхрана: Избор намирница богатих хранљивим материјама може да опорави организам. Бирајте храну попут воћа, поврћа, интегралних житарица и протеина.

BloombergAdria.com

Одмор: Дајте свом телу време да се опорави. Покушајте да одспавате или одмарати се што је више могуће како бисте помогли телу да се опорави.

Лагана физичка активност: Блага физичка активност може да вам помогне да се осећате боље. Шетња на свежем ваздуху је врло корисна за опоравак.

Опуштање и релаксација: Покушајте са техникама опуштања као што су дубоко дисање, медитација или опуштајућа музика како бисте смањили стрес и смирили организам.

Лекови против болова: Уколико имате главобољу или друге симптоме мамурлука, лекови против болова као што су ацетаминофен или ибупрофен могу да пруже привремено олакшање. 

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".