Извор:Фото: АТА имагес, Профимедиа

ТУМОР ВЕЛИЧИНЕ ФУДБАЛСКЕ ЛОПТЕ Биља о борби с опаком болешћу

Извор: Нпортал

06.07.2023.

16:41

"ИМАЛА сам неку врсту анксиозности..."

Водитељка Биљана Обрадовић присетила се своје борбе са опаком болешћу. На сву срећу, тумор који је захватио панкреас није био малиган и на време је откривен. Био је величине фудбалске лопте. 

- Кад се каже тумор панкреаса обично се мисли на "оно најгоре". "Ја сам заиста имала срећу да у правом тренутку откријем тумор. Био је величине 600 грама, 11 центиметара, то је као једна фудбалска лопта, а ми до последњег тренутка нисмо заиста знали да ли је тумор малигни или бенигни, међутим када је урађена анамнеза онда су видели да је дошло полако до "раслојавања", што ја кажем - заиста ме је Бог погледао да ја то уклоним у право време, јер да смо сачекали неких 5 - 6 месеци, не бих знала у ком правцу би то могло да се развије - испричала је једном приликом Биљана Обрадовић у емисији "РТС Ординација".

Иако је водила рачуна о исхрани и имала правилне животне навике, водитељка се није сваки пут осећала најбоље. Осећала је анксиозност, а многи су мислили да је то због посла: 

- Жалила сам се да се нисам осећала добро. Имала сам неку врсту анксиозности, полудепресије, све сам ја радила два посла и даље. Сви су ми говорили да сам се презаситила посла, да дуго радим на телевизији, да више не може ништа да ме мотивише. Ја одем на фитнес два дана, после четири дана се разболим... У једном тренутку пријатељица ми је предложила да урадим полне хормоне. Ја иако идем на редовне гинеколошке прегледе, нико ми никада није урадио ултразвук стомака. Када ми је урадио ултразвук, само је реко да ја имам нешто огромно у стомаку. И гастроентеролог ми је рекла да имам тумор панкреаса - изјавила је Биљана и додала:

- И дан данас се сећам да ми је рекла: "Биљана, имаш тумор панкреаса, мораш хитно на операцију, одмах нађи професора који ће да те оперише". Другарица ми среди да дођем до њега. Сва срећа био је на репу панкреаса. Да је био на глави, мало шта би могло да се уради. Ја сам мислила да је то игра, шала, забава. Када сам се пробудила имала сам рез 20цм преко стомака. Била сам храбра, четири сата је трајала операција - рекла је лепа водитељка.

Биљана је у тешкој животној ситуацији била јака, иако није могла сама да хода: 

- Не ради се ту само о мени, тамо су они стварно 24 сата за све пацијенте и ја сам била 10-ак дана у болици. Ја сам овако нежне грађе али сам тамо била чврста и нисам плакала, али ја нисам могла да ходам, полако сам ходала, нисам могла сама да одем до купатила, огроман је рез, имате катетер и тако даље - испричала је Биљана.

Вест о болести ју је дотукла, а нико од ближих није знао да је болесна: 

- Када ми је саопштила докторка, у том тренутку то ме је заиста сломило и баш сам се исплакала. Сећам се тренутка кад сам испред ординације звала маму. Њој уопште није било јасно о чему се ради. На послу сам крила дуже време, знали су само неки од мојих претпостављених. Нисам говорила никоме, а кад сам рекла сви су мислили "она има неку цисту", као то је шала, тра-ла-ла. Ја сам и даље гурала два посла, ћутала, чак није знао скоро нико из фудбалског клуба - искрена је била водитељка.