Извор:ФОТО: М. Вукадиновић

ОСУЂЕН ВОЂА ГРОБАРА: 2 године због напада на полицајца

Извор: Танјуг

11.07.2023.

16:36

Један од вођа навијача Партизанове навијачке групе "Shadows" Давид В. (24) осуђен је данас на две године затвора јер је 11. априла насрнуо на полицијског службеника приликом пражњења трибине стадиона ФК “Чукарички” на прекинутој утакмици са “Партизаном”, сазнаје Танјуг.

Пресудом Вишег суда у Београду, по оптужном предлогу Вишег јавног тужилаштва у Београду, он је осуђен за кривично дело Насилничко понашање на спортској приредби или јавном скупу.

Такође му је на предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду изречена новчана казна од 50.000 динара, као и мера безбедности забране присуства фудбалским и кошаркашким утакмицама спортског друштва “Партизан” у трајању од три године. 

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право да уложе жалбе.

Давид В. је осуђен јер је 11. априла на стадиону “ФК Чукарички” током прекида домаће првенствене утакмице између “ФК Чукарички” и “ФК Партизан” физички напао полицијског службеника З.А. 

Он је у моменту пражњења трибина, док се налазио у групи навијача, каишем црне боје ударио З.А. у пределу шлема и штита, а потом се удаљио у групу навијача.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".