Извор:Фото: Н. Скендерија

Одузет сав новац оцу ђака-убице, имовину НЕ МОГУ ДА ПРОДАЈУ

Извор: Нпортал

12.07.2023.

17:16

ОТАЦ дечака-убице са Врачара налази се у притвору због сумње да је починио тешко дело против опште сигурности.

Виши суд у Београду усвојио је предлог чланова породице убијених у масакру у Основној школи "Владислав Рибникар" да се сав новац којим располаже отац дечака-убице са Врачара пренесе у депозит јавног извршитеља.

Истовремено, суд је наложио Народној банци Србије да изврши трансфер новца како је наложено.

Новац ће до висине имовинско-правних захтева оштећених (чланова породице убијених) бити у депозиту јавног извршитеља, где ће се чувати до правоснажног окончања кривичног поступка, потврђено је Куриру.

BloombergAdria.com

То значи да ће сав новац с рачуна те породице бити трансферисан у депозит јавног извршитеља. Против тог решења дозвољена је жалба али она не задржава извршење решења.

Подсетимо, отац дечака-убице са Врачара налази се у притвору због сумње да је починио тешко дело против опште сигурности. Његовој супрузи, односно мајци дечака, суд је забранио да иједну непокретност у њиховом власништву стави под хипотеку или прода. То се односи и на аутомобил регистрован на њено име.

До одлуке суда дошло је тако што је адвокат девет породица, чија су деца убијена, у њихово име захтевао ту меру јер се страховало да окривљени осујетити или знатно отезати наплату. Заплењено је онолико колико је потребно да се обезбеде захтеви породица убијене деце.

(Курир)