Извор:Фото: З. Јовановић/Ј. Илић

ПОЧЕЛО СУЂЕЊЕ: Дарко Шарић јасно - "Нисам крив"

Извор: Нпортал

13.07.2023.

15:59

Према оптужници, Шарић је из притвора преко "скај" апликације издавао налоге.

У Специјалном суду у Београду данас је почело припремно рочиште пред суђење Дарку Шарићу и осталим оптуженима којима се на терет ставља да су били припадници организоване криминалне групе коју је, како тврди тужилаштво, организовао Пљевљак и то у периоду док је био у притвору због трговине кокаином.

Припремно рочиште, које је затворено за јавност, како сазнајемо почело је читањем оптужнице и излагањем доказа које је тужилаштво предложило, а потом су сви оптужени негирали кривицу.

- Дарко Шарић и остали оптужени изјавили су да нису криви и да не признају извршење кривичних дела. Тужилац је предложио доказе, а то је учинио и један број адвоката одбране који су пре свега инсистирали на издвајању доказа за које сматрају да су незаконито прибављени. Припремно рочиште наставља се сутра, а потом ће судско веће заказати почетак суђења - објашњава саговорник Курира.

Тужилаштво за организовани криминал је, подсетимо, у октобру проше године подигло оптужницу против Дарка Шарица и још 14 особа. Према оптужници, Шарић им је из притвора преко "скај" апликације издавао налоге.

BloombergAdria.com

Тужилаштво тврди да је Шарић створио план који је подразумевао да се из "безобзирне освете убије Небојша Јоксовић, сведок-сарадник у поступку који се против Шарића водио пред истим судом за шверц кокаина.

- Пошто у томе нису успели, Шарић је издао налог да се предузму рање које су биле усмерене на дискредитацију Јоксовића, а све у циљу евентуланог губитка сатуса сведока сарадника - навело је раније тужилаштво.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".