Извор:Фото: АП/Википедија

ЛИЧИ? Буш постао сликар - урадио Путинов портрет (ФОТО)

Извор: Нпортал

09.11.2021.

18:05

АМЕРИЧКИ председници у току свог мандата заиста се баве испрљујућим послом и немају много слободног времена. Ипак, многи од њих пронашли су неке јединствене начине за провођење слободног времена у Белој кући. Неки су пуно читали и писали, ишли у лов или риболов или играли голф. Џорџ Буш остао је упамћен по својој страсти за сликарством, а међу бројним дела посебно се издваја његов портрет Владимира Путина.

Током своје политичке каријере бивши амерички председник Џорџ Буш слободно време је користио за сликање. У једном од интервјуа рекао је склоност ка уметношћу октрио уз помоћ своје ћерке која је сликарка.

Његова лична колекција у Тексасу броји преко 30 портрета сликаних техником уља на платну. Ликовни Критичари истичу да се његови портрети сверских лидера углавном заснивају на претрагама Гугл слика.

BloombergAdria.com

Један од радова који посебно буде пажњу и инересовање јавности је портрет руског председника Владимира Путина, насликаног са строгим лицем.

BloombergAdria.com

- Владимир је особа која је на много начина гледала Америку као на непријеља - рекао је на једној од изложби.

По сопственом признању, Буш је истакао да га је веома добро упознао. Портрет Путина настао је у тренуцима руске анексије Крима. 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".