Извор:Фото:Инстаграм / jordan__turpin

БИЛА ТРИНЕСТО ДЕТЕ: Побегла од куће и спасила остале

Извор: НПОРТАЛ

14.07.2023.

09:18

ОВА ХРАБРА девојка и њено тринаесторо браће и сестара трпели су дугогодишње зверско мучење својих родитеља, изгладњивање је само врх леденог брега малтретирања кроз која су свакодневно пролазили али се онда све преокренуло а ево и како.

Када је побегла кроз прозор породичне куће у Калифорнији у јануару 2018. године Џордан Турпан је имала само 17 година. Позвала је полицију и пријавила своје родитеље Луиз и Дејвида за дугогодишње зверско злостављање и изгладњивање њихово тринаесторо деце укључујучи и њу.

Дрхтавим гласом је рекла полицијском оператеру:"Моје две мале сестре су тренутно везане ланцима". У специјалном извештају АБЦ-а о овој породици, први пут су објављени снимци камере у тренутку када је полиција први пут стигла на лице места и пронашла успаничену Џордан како стоји поред пута."Управо сам побегла из куће у којој живим у 15-чланој породици. Моје две мале сестре тренутно су оковане", било је прво што је тада 17-годишњакиња рекла шерифу.

хттпс://пин.ит/76но7ВQ


Када је упитана где су њена браћа и сестре везани ланцима, она каже полицајцу да су на "кревету". "Мама их није везала само да би била зла. Везани су ланцима јер су украли њену храну", додала је тада. Џордан се потом извињавала полицајцу што је "превише причала" и тврди да она "никада ни са ким тамо није разговарала".

"Никада нисам била сама са неком особом, тако да ми је веома тешко да причам о томе", додаје девојка која је проживела највеће трауме у животу. Тинејџерка наставља разговор говорећи полицајцу да њени родитељи нису свесни да је отишла од куће, борећи се за дах.

Приметивши њено узнемирено стање, полицајац је питао да ли тренутно узима неке лекове. "Шта су лекови?" одговарила је зачуђена Џордан. Када је полицајац преформулисао реченицу питајући је да ли узима неке таблете, Џордан одговара: "Не. Мислим да никада раније нисам узимала пилулу."

хттпс://пин.ит/3БДWпИа


"Наши родитељи нас злостављају. Злостављају нас", наставила је причу престрављена девојка. Џордан је затим показала полицији слике своје оковане браће и сестара које је кришом снимила пре него што је побегла кроз прозор.

"Немам доказе за све, али имам доказ да су моје сестре везане ланцима", рекла је она у том моменту.

"Овде можете да их погледате. Видите? То су места на којима их праве", додаје Џордан, наизглед не знајући реч модрица. "И видите како је прљава? Тако смо прљави. Не купамо се", додала је јецајући. "Били су оковани због крађе хране а украли су је јер су гладни."

хттпс://пин.ит/бYеМНфз


Када је полиција ушла у породичну кућу Турпин спасила је још дванаесторо Џорданиних браће и сестара, који су у то време имали између две и 29 година.

Полицајци су открили двоје деце у ланцима везаних за кревет, као што је Џордан описала, и пронашли ланац који виси са нечега што изгледа као кревет на спрат. Међутим, окови су били само врх леденог брега у деценијама злостављања и мучења у кући Турпина.

Истражитељи су касније открили да су децу ови злокобни родитељи тукли све док не прокрваре, дозвољавали им да једу само једном дневно и да се туширају само једном годишње. Овај монструмски пар, који би цитирао Библију да би оправдао честе батине, остављао је неку децу везану месецима.

хттпс://пин.ит/72ИqХлЗ

Деца су живела од сендвича са саламом и путера од кикирикија, док су се њихови родитељи пред њима хранили храном "за понети". Деци није било дозвољено да вежбају, могли су да говоре само у ретким ситуацијама када се и родитељима разговара, а такође им је било забрањено да се друже.

Када је полиција ушла у кућу, веровала је да су сва деца млађа од 18 година због тога што су изгледала неухрањено и глас им је био веома танак и младалачки. Међутим, седморо од њих тринаесторо је тада било старије од 18 година. Дејвид, тада 57, и Луиз, 50, ухапшени су и касније осуђени на доживотни затвор због ужасног злостављања и затварања своје деце.

хттпс://пин.ит/2qИрУоИ


Они су се изјаснили кривим по 14 тачака, укључујући окрутност према одраслој особи, окрутност према деци, мучење и бесправно затварање. Сва браћа и сестре Турпин провели су недеље у болници пре него што су распоређени у два различита хранитељска дома.

Размишљајући о свом херојству , Џордан је рекла да је, иако је била ужаснута, знала да мора нешто да уради да би спасила животе своје браће и сестара. "Руке су ми се тресле", рекла је кроз сузе о тренутку када је покушала да позове полицију.

"Морала сам да се уверим да ако одемо, нећемо се тамо вратити и да ћемо добити помоћ која нам је потребна. Јер да сам се вратила, не бих сада седела овде", рекла је. На крају је говорила о томе колико јој значе ситнице и слобода коју никада никада није имала, а све су то привилегије које људи често узимају здраво за готово.

Џордан Турпин има више од 475.000 пратилаца на ТикТок-у, где 22 годишњакиња објављује типичне плесне видео записе, а њена биографија гласи: „Волим да помажем другима! Волим да плешем и пишем песме!”

„Хеј момци, само сам хтела да вам кажем хвала пуну за сву љубав и сву подршку“, рекла је она у видеу. „Ко год да ме је пратио или гледао моје видео снимке, толико вас ценим и много вас волим".

Жена.рс

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".