Извор:Фото: Профимедиа

ОПРЕЗ! Три најчешће грешке током наношења КРЕМЕ ЗА СУНЧАЊЕ

Извор: Нпортал

22.07.2023.

21:56

Без креме за сунчање се никако не треба излагати сунцу, али шта поред тога још треба да запамтимо

Крема за сунчање је наш најбољи пријатељ у овом периоду и њена употреба - посебно током лета - неопходна је у редовним интервалима током дана.

Утицај сунчевог зрачења на кожу је свима познат: може, на пример, да доведе до појаве опекотина или чак много озбиљнијих стања као што је рак коже, а често изазива преурањене знаке старења. Међутим, чињеница је да ма колико методично користили, увек има неких грешака које направимо, било због журбе или непажње.  

BloombergAdria.com

Не покривамо све делове тела

Из истраживања која су спроведена показало се да око 10% лица остављамо (и жене и мушкарци) без креме за сунчање. То су следец́е тачке: "мост" носа, уши, подручје очију и посебно очни капци и њихови унутрашњи углови.

Крему за сунчање наносимо само када је сунчано

Креме за заштиту од сунца треба примењивати и лети и зими. Чак и у облачним данима морамо носити крему за сунчање јер облаци могу пропустити до 80% УВ зрака.

BloombergAdria.com

Користимо крему за сунчање са истеклим роком трајања

Иако су креме за сунчање отпорне на време, оне не престају да буду производи са роком трајања, као и сва друга козметика. Овај датум се обично налази на полеђини тубице. Тачније, ова тачка показује број месеци колико крема може да се користи након отварања и обично је то ознака "М".

(Женски магазин)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".