Извор:Фото: Профимедиа

ПЛАН ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Како би изгледао кинески напад на Тајван?

Извор: Нпортал

23.07.2023.

22:24

ОРУЖАНЕ снаге Тајвана ће током војне вежбе Хангуан, која ће бити одржана од 24. до 28. јула, разрадити акцију пребацивања штабова у резервне центре због уништавања командних места од стране "непријатеља".

Централна новинска агенција пише да маневри обухватају проверу резервних командних места острвског ваздухопловства.

Према плану вежбе, након напада лажног непријатеља, командни центар у Тајпеју је онеспособљен, због чега ваздухопловство треба да премести свој штаб на резервни положај.

Вежба ће 25. јула бити одржана на аеродрому Тајтонг, где ће слетети борбени авиони Ф-16 и транспортне летелице Ц-130. Дан касније маневри ће се преместити и на Међународни аеродром Таојуан, при чему ће војска одбијати напад "непријатељских" специјалаца. Овај део вежбе би требало да траје око сат времена - за то време Таојуан ће престати да служи свим комерцијалним летовима.

BloombergAdria.com

 

Осим тога, према плану вежби, оружане снаге Тајвана мораће да униште снаге лажног непријатеља које се искрцавају у луци Тајпеј, на плажи у граду Синбеј у региону Балија и на ушћу реке Даншуихе.

Маневри Хангуанг се одржавају сваке године од 1984. године. У њима учествују сви видови оружаних снага.

Тајван је од 15. до 19. маја био домаћин командно-штабне фазе вежбе Хангуанг-39, чији је сценарио предвиђао компјутерску симулацију одбијања инвазије на острво у пуном обиму.

Током друге фазе вежбе од 24. до 28. јула, тајванске оружане снаге ће увежбавати и супростављање амфибијским десантима и пробијање поморске блокаде.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".