Извор:Фото: ТикТок принтксрин/vannabojovic

У европском граду људи иду с посла кући ПЛИВАЈУЋИ

Извор: Нпортал

27.07.2023.

13:42

АКО ВАС ужасава тренутак када из своје климатизоване канцеларије треба да изађете на летње врућине, можда вас ова прича инспирише на сличан подвиг (или барем мало расхлади).

Људи из швајцарског града Базела досетили су се како да доскоче врућинама па са посла одлазе кући ни мање ни више него пливајући.

Млада путница и тиктокерка Вана Бојовић објавила је видео у којем је показала ову необичну навику Швајцараца која одушевљава туристе, а њен видео прикупио је више од пола милина прегледа.

Они који живе низводно од места на којем раде после посла убацују своје ствари у непропусну торбу, ускачу у реку Рајну и једноставно плутају до куће, успут се хладећи.

Ова необична навика становника постала је хит међу туристима који и сами траже спас од летњих врућина у градској реци, чија је летња температура око 23 степена Целзијуса. 

Купање у Рајни, иначе, једна је од омиљених летњих активности у граду међу локалцима, а градске власти позивају туристе да им се придруже и ускоче у реку.  

Осим што можете да плутате чак три километра низводно, на неколико су места директно на обали Рајне постављена купалишта на којима се може одморити и осунчати. Треба само своју одећу и ствари да ставите у непропусну торбу за пливање у облику рибе, која је произведена управо у Базелу и постала је једна од најпопуларнијих градских сувенира.