Извор:Фото: МУП

МУП: Ухапшени због шверца 55.000 литара нафте

Извор: Танјуг

11.11.2021.

08:20

ПРИПАДНИЦИ Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Одељењем за сузбијање кријумчарења Управе царина, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су три особе због сумње да су прокријумчариле око 55.000 литара нафте, чија се вредност процењује на око 10 милиона динара.

Како је саопштио МУП, ухапшени су као чланови посаде затечени на броду у власништву привредног друштва "ММ-Бродски превоз" З. М. (59), С. Т. (67) и Д. П. (21), док се за још једном особом интензивно трага.

Полиција и службеници Управе царина су на Дунаву у близини Панчевачког моста у Београду пресрела теретни брод и у њему пронашла кријумчарену нафту.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело кријумчарење, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће уз кривичну пријаву бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је припаднике полиције који су учествовали у овој акцији и нагласио да она показује одлучност државе да осигура безбедност на рекама и не дозволи шверц нафте, акцизне робе али ни друга кривична дела.

Министар је истакао да се борбом против ове врсте кривичних дела, полиција бори за будућност наших грађана и наше деце јер спречава да се новац, намењен за путеве, школе, болнице, слива у руке криминалаца.

- Зато смо и покренули сталну акцију "Пловне реке" и нећемо дозволити криминалцима да наше пловне путеве користе за криминал. Наше реке ће бити безбедне и сигурне - поручио је министар Вулин.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".