Извор:Фото: АТА имагес

ЦЕЛА ЈУГА СЕ ДИВИЛА ЊЕНОЈ ЛЕПОТИ: Прва Радетова супруга

Извор: Нпортал

04.08.2023.

13:46

ИСТАКНУТИ уметник Раде Шербеџија одувек је важио за великог заводника и правог шармера.

Прва жена Радета Шербеџије била је Иванка Церовац из Загреба, његова вршњакиња коју је од милоште увек звао балерином и која је на први поглед украла његово срце.

Истакнути уметник Раде Шербеџија одувек је важио за великог заводника и правог шармера, па не чуди што је многим припадницама лепшег пола сломлио срце када је као веома млад, са само 23 године стао на луди камен.

BloombergAdria.com

Те 1969. године, Раде је дипломирао на Академији, а Иванка у Школи за ритмику и плес. Била је то права, искрена младалачка љубав, али, мада су били сродне душе, није им било суђено да њихов брак опстане.

Прве године обележили су и њихови први професионални успеси. Шербеџија је брзо добио ангажман у градском позоришту "Гавелла" у којем је играо Шекспировог "Хамлета" и "Ричарда Трећег", а Иванка је постала плесни кореограф у Загребачком позоришту младих.

Добили су двоје деце, 1971. године родио им се син Данило, који је име добио по Радетовом оцу, а две године касније и ћерка Луција.

Раде је већ тада имао доста глумачког искуства, но, како је расла његова слава, тако је и брак са Иванком почињао да се урушава.

Интересантна је чињеница да је Шербеџија у својој песми у стиховима признао своју кривицу за крах брака. У песми "Хамлет машина", која је настала 1992. године, писао је о "веш-машини" коју је после венчања купио својој вољеној.

- Искра или Олимпија, тако се некако звала и уредно и вредно прала, затим се већ код мојих првих ситних неверстава почела кварити... - написао је тада Раде.

Прва жена Радета Шербеџије и глумац развели су се 1987, а он је Иванки посветио и збирку песама у којој је написао дирљиве стихове: "од нас ништа није остало осим двоје одрасле деце која нас својим животима уверавају да све то није био тек сан и привид".

BloombergAdria.com

Бивши супружници остали су пријатељи и после развода и тако је остало све до 2010. године кад је Иванка изненада преминула од можданог удара у 63. години живота, а ова вест веома је погодила Радета који никада неће заборавити успомене из младости.

Популарни глумац је данас ожењен Ленком Удовички са којом има троје деце - Нину, Милицу Алму и Вању.