Извор:Фото: Предраг Митић

ОН ГА ЈЕ УВЕО У СВЕТ ФИЛМА: Знате ли ко је Кичићев отац?

Извор: Нпортал

07.08.2023.

12:51

ГОРДАН Кичић је један од најтраженијих домаћих глумаца.

Глумац Гордан Кичић напунио је 46 година и за себе може да каже да је успешан човек, како приватно тако и пословно. У браку је већ дуги низ година, има прелепе ћерке, али и каријеру на којој му могу многи позавидети.

BloombergAdria.com

Како је једном приликом открио, од малена је знао да ће бити глумац, а љубав према филму пренео му је отац Бранислав Кичић, који је по занимању редитељ, познат по насловима као што су "На Дрини ћуприја", "То сам ја“ и Магнет".

- Као дете сам био немиран, пун енергије и једини тренуци кад сам био миран били су када би ми родитељи пустили неки филм да гледам. Отац је имао велику колекцију ВХС касета и правио је неку врсту своје колекције филмова. Имао је велику количину филмских класика и пасионирано је гледао филмове што ради и данас, тако да сам их и ја још као мали гледао. У нашој кућној филмотеци имали смо дела Клода Шаброла, цео Карпентеров опус, Стенлија Кјубрика, Фелинија, Мелвила. Био је то саставни део мог одрастања", рекао је глумац својевремено за домаће медије.

BloombergAdria.com

Кичић је испричао једном приликом и да му је отац био велика подршка у тешким животним тренуцима.

- Како да не. Мени је он врло драгоцен сарадник и подршка са којим увек проверим све и коме дам сваки комад и сценарио да прочита. Са мном је учествовао у читању стотина сценарија за ‘Реалну причу’ и све време је био на снимању. Драго ми је јер време и живот пролазе и ти неки тренуци које имате са оцем који је поред вас у најважнијој ствари коју радите је стварно феноменална - истакао је својевремено Гордан Кичић, који је једном приликом честитао оцу рођендан заједничком фотографијом на друштвеним мрежама.