Извор:Фото: Профимедиа

Четири имена која се дају девојчицама рођеним у АВГУСТУ

Извор: Нпортал

07.08.2023.

14:31

УКОЛИКО још нисте смислили име за бебу, а очекујете новог члана породице у августу, ово су нека од лепих женских имена која су инспирисана овим месецом.

Август је последњи летњи месец, период када користимо летње дане како бисмо напунили батерије, сунчали се, купшали и максимално искористили лепо време за боравак на отвореном. Многима је баш због тога август омиљени месец, али некима постаје још радоснији јер им баш у 8. месецу стиже беба. Уколико још нисте смислили име за бебу, а очекујете новог члана породице у августу, ово су нека од лепих женских имена која су инспирисана овим месецом:

BloombergAdria.com

1. Леа, Леона

Постоји мноштво варијација оцог имена. Будући да је у августу владавина хороскопског знака Лав, многа деца рођена тада добијају ово име које означава храброст и снагу. У буквалном преводу са латинског језика, име Леа значи лавица, али се ипак у неком пренесеном значењу односи на – "особе које су храбре и неустрашиве".

2. Далија

Од јуна до јесени цвета пшрелепи цвет далија који осваја својим мирисом и шармантним изгледом,а у августу је његово цветање у пуном јеку. Прелепи, миришљави цвет буди асоцијације на одмор, срећу, природу, мир… Кажу да је свака особа са именом Далија нестварно лепа, баш као и цвет, па маме све чешће бирају баш ово име за своју девојчицу.

BloombergAdria.com

3. Сунчица

Као што само име каже, симболише Сунце, што је један од главних симбола августа. Симболично представља да девојчица сија попут Сунца и има сјајну енергију.

4. Марина

Ово име се повезује са латинском именицом маре, која значи море. Марина је и реч за место где су усидрени и везани бродови. Само име је романтично и нежно, а носе га многе даме у Србији.