Извор:Фото: Танјуг

"Јужни ветар 2" обориоо вишедеценијски рекорд гледаности

Извор: Танјуг

12.11.2021.

12:58

АКТУЕЛНИ филм редитеља Милоша Аврамовића “Јужни ветар 2 - Убрзање“ у првих недељу дана приказивања погледало је више од 200.000 људи, чиме је ово остварење званично оборило рекорд гледаности стар 20 година, саопштили су данас дистрибутери.

Овај блокбастер испраћен је са веома великим интересовањем публике - карте за београдску премијеру, која је одржана 2. новембра у Комбанк дворани, продате су за само неколико сати.

Осим тога, уживо пренос црвеног тепиха је на друштвеним мрежама пратило више од 100. 000 људи, колико је такође погледало овај филм у прва четири дана његове пројекције.

Редитељ “Јужног ветра“ Милош Аврамовић рекао је да дугује велику захвалност фановима овог блокбастера, као и свим љубитељима доброг филма.

- Наравно да је велика част, али и одговорност ређати овакве бројке, али “Јужни ветар“ је једна велика фамилија, знали су они шта могу да очекују од нас и шта ћемо им тек спремити - поручио је Аврамовић.

Током јучерашње пројекције у Пожаревцу, гледатељка Марија Радошевић извучена је као 200.000-ти гледалац, а тим поводом јој је екипа филма уручила вредну награду.

Од саме премијере филма “Јужни ветар” 2018. године, било је јасно да је у питању врхунски домаћи криминалистички трилер - по речима дистрибутера, само пар месеци од почетка приказивања тог остварења у биоскопима, он је постао прави регионални феномен.

Наредне године, филм је добио наставак у виду телевизијске серије, која је такође побрала рекорде као убедљиво најгледанија ТВ серија сезоне 2019/2020 у читавом региону.

Глумачку екипу “Јужног ветра 2 - Убрзање“ чине Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Јована Стојиљковић, Предраг Мики Манојловић, Александар Берчек, Лука Грбић, као и међународне звезде Анастасија Еверал, Маријан Валев и Захари Бахаров.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".