Извор:Фото: А. Станковић, Профимедиа/Илустрација

ДРАМА У ГРЧКОЈ: Дечак (3) се изгубио, Србин притекао у помоћ

Извор: Нпортал

14.08.2023.

19:34

ДАНАС се у поподневним часовима у Лептокарији на плажи десила драматична ситуација у којој је игром прилика учествовао и један Србин.

Наиме, идилични летњи дан једног Србина на одмору прекинуо је узнемирени плач трогодишњег детета које се, како је човек навео, изгубило. 

- Дете је дошло до нас плачући и тражећи тату - почео је своју исповест Марко на Фејсбук страници Грчка инфо.

Како је навео, он је заједно са још једном женом и дететом које се изгубило претражио цео један део плаже, међутим, уз све напоре, нису успели да пронађу родитеље.

- Најгоре је било што је дете било јако уплашено, неповерљиво и што нисмо успели да сконтамо који језик прича - истакао је човек видно потрешен целом ситуацијом.

У немогућности да пронађу родитеље дошли су до једног бара на плажи, а особље овог кафића им је срдачно и веома брзо изашло у сусрет, уз велику дозу емаптије. Ту су позвали полицију која је такође експресно реаговала и дошла. 

BloombergAdria.com

 

- После неког времена добили смо информацију да је мајка пријавила нестанак детета, и да је убрзо дошла по њега - казао је Марко и додао да не жели да осуђује жену, јер свакоме може да се деси.

- Мајка је у сузама тражила дете по плажи, док је оно мучено прешло скоро 800 метара од места где су били - рекао је човек, који је захвалан што се ова драма ипак срећно завршила.

Он је упутио савет свим родитељима да воде рачуна и мотре на своју децу нонстоп, јер се веома брзо загубе и више вас не виде.

- Они се после уплаше и буде још горе. Још једном хвала Богу да се ово завршило најбоље што је могло, и да малишан брзо заборави ову непријатност.

Испод објаве многи су осетили олакшање што је дете стигло до своје мајке, али било је и оних који су замерали родитељима што нису боље пазили дете јер је свашта могло да се деси, поготову јер је дете веома мало.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".