Извор:Фото: Јутјуб Принтскрин/Војкан Карајиовић

СТАРОСТ ДОЧЕКАЛА НА УЛИЦИ: Наша глумица умрла као бескућница

Извор: Нпортал

15.08.2023.

16:29

ГЛУМИЦУ Живку Матић јавност памти по бројним телевизијским остварењима, али мало ко је знао да је она своју старост дочекала на улици, као бескућница.

Већина гледалаца Живку Матић памти по вансеријским улогама у популарним хумористичким телевизијским серијама “Љубав на сеоски начин” и “Грађани села Луга”.

Она је оставила траг, како у филмским, тако и у драмским улогама. Умрла је у 75. години у свом родном Пожаревцу, 1998. године, заборављена од свих. Сви су некада уживали у њеним улогама, али мало ко је знао да је умрла у највећој беди, као бескућница.

BloombergAdria.com

Сцена на Живкином гробу цепа срце и дан-данас. Наиме, преко 20 година на њеном гробу није постојао споменик, а ту неправду исправили су њени рођаци, који су јој подигли спомен плочу.

Живка Матић рођена је 1923. године у врло имућној породици човека који је имао први аутомобил и који је извршио електрификацију Пожаревца, међутим убрзо се нашла као сироче, а усвојио ју је банкрарски чиновник.

BloombergAdria.com

Подсетимо, Живку Матић гледаоци највише памте по улози у ТВ серији „Грађани села Луга”, за коју је у пару са чувеним Батом Живојиновићем добила награду, али је и поред те улоге, имала бројна филмска остварења.

(Пинк.рс)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".