Извор:Фото: В. Данилов

ЛУКАС ФУТИ: Пре ћу се убити, него што ћу ти дати иједан евро

Извор: Нпортал

16.08.2023.

14:36

ПЕВАЧ Аца Лукас одговорио је Александру Фути Радуловићу после његове изјаве да му дугује новац и да у вези са тим постоје судске пресуде. Како је Фута рекао, сад је све на извршитељима.

Међутим, Лукас има другачије гледа на ситуацију.

- Нажалост, ово што ћете од мене сада чути, естрада углавном зна само ћути и неретко трпи нападе софисцитираног преваранта, који је једино имао срећу што је поред себе имао супругу покојну Марину Туцаковић, која је на његове музичке обраде савршено добро умела да лепи одговарајуће текстове, неретко и текстове купљене за багателу, а онда су то све умотано у “бренд Марина и Фута” то продавали баснословно - рекао је Аца Лукас па наставио:

- Е пошто морам да објасним то прецизно и таксативно морам бити опширан и да почнем из почетка! Дакле, из оног времена деведесетих година, када код нас није било регулисано наплаћивање тантијема од ауторства и осталих ствари, двојац “М анд Ф” је свима којима су радили албуме без разлике наплаћивао од сто хиљада па нагоре албуме. Само један мој албум, ја сам сведок, јер сам био присутан, једна по карактеру и љубави за новцем "сли*а" персона по имену Саша Поповић, на руке и на моје очи платио Фути 250.000 евра за мој албум који је после издао Гранд! Ни са стране Футе, а ни са стране Гранда ја, Аца Лукас, нисам никада видео једног евра од свих ових транстакција - открио је Лукас.

BloombergAdria.com

 

- Сви певачи су тада имали договор да овом преварантскон двојцу плаћају кеш за албум, а да после тога њих двоје немају ништа са правима и наплаћивањем тантијема јер су плаћени фиксно и у кешу. Е то је био договор наивних људи (певач) и озбиљних превараната (Марине и Футе), а стварност је нешто друго. Ауторска дела, односно интелектуална својина се не може пребацивати на личност, тако да су "М и Ф" заборавили на тадашње договоре и почели да загорчавају живот једном по једном певачу с којима су сарађивали! Њихову љубав према новцу, њихова вечита глад за парама, њихово никад доста, сви ми добро знамо како је изгледало када су неретко пута крали већ украдено један од другога. Па се неколико пута чекало да се снимање настави када се двојац помири - написао је даље Аца Лукас, па открио које тужбе је изгубио.

BloombergAdria.com

 

- Свашта сам у животу видео, али толику количину неморала, бескрупулозности, лажи и глади за новцем нисам нигде видео као у породици Радуловић -Туцаковић! Када је мој случај у питању, а видим да ме је овај људски отпад и олош, поменуо, морам да кажем да - да, јури ме он, заједно са лешинарима (извршитељима) и хоће да ми узме ако може и задње парче хлеба из уста, јер има пресуду која је, нажалост, због моје наивности и неодговорности и донесена. Он је мене тужио за албум који никада није ни снимљен и турнеју коју је он требало да ради, која није никада одржана и то његовом кривицом. Ја сам за тужбу, нажалост, сазнао оног дана када сам сазнао и за пресуду. Ја нисам видео позиве за суђења и те се нисам појавио на суду и пресуда је аутоматски изречена да је овај преварант мене добио на суду. Ја сам, када сам све ово сазнао, био у стању шока. Нисам могао да верујем да је човек у стању да узима нешто од некога на такав начин, а добро зна да му овај то није дужан! Е видите, овај двојац је и то био у стању. Десетина певача је сада на суду са овим љигавцем од човека. Ништа лепо немам за рећи ни о њему, ни о покојној му супрузи, нек јој је лака земља и сви ми знамо како су и на који начин они заслужили да их ико сада кује у звезде, а да су били такве људске мизерије какве се ретко срећу. Поготово овај оболели гитариста и крадљивац песама, који се хвали да је он некога створио! Никога ти, јадниче, ниси створио, и ни на кога ти немаш право да полажеш било каква права, а најмање морална! За ово за шта сада тражиш паре од уметника и певача си у последње три-четири деценије узео милионе а сада хоћеш опет за то исто да узмеш од љyди које си једном већ оладио за паре. Ако се сечаш! Пошто мени лично хоћеш да без права икаквог узмеш егзистенцију, мојој деци хлеб из уста, што ти не би сметало да нас све видиш на сметлишту, само да твоја оронула г*зица настави традицију и пуни се што више парама. Онај горе гледа па није ни чудо што је само твоја гузица и остала! Онај горе изгледа има боље аршине и пресуде од ових доле! А ја ти сада јавно кажем, пре ћу се убити него што ћеш ти, г**** једно, од мене узети иједан евро који ти не припада! Ја ћу се макар до краја живота сналазити како знам и то сам спреман да урадим по цену да више не певам нити било шта да радим! Али ти ме нећеш рекетирати! То да ти буде јасно г. Радуливићу, највећи људски отпаду који хода овом земљом - завршио је Лукас.