Извор:Фото: Н. Фифић/К. Михајловић/Д. Дозет

МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО: Какво нас време очекује до краја месеца

Извор: Нпортал

21.08.2023.

11:11

МЕТЕОРОЛОГ Марко Чубрило објавио је на свом Фејсбук профилу какво нас време очекује до краја месеца.

 - Све до наредног викенда наш део Европе ће се налазити у пољу антициклона преко којег ће струјати топао и врло топао ваздух из Медитерана и северне Африке, те ће температуре бити изнад и знатно изнад просека.

Максимуми ће се прво углавном кретати од +29 до +32 степена Целзијуса, а на југу око +36 степени Целзијуса, док би око петка максимуми могли достизати од +29 до +36, а на југу региона и око +38 степени Целзијуса. Генерално гледано најтоплији део региона биће залеђе Јадрана и Панонска низија. Осим врло топлих дана следи и низ непријатно топлих "тропских ноћи” када би у пределима испод 600 мнв минимуми често били од +21 до +24 степена Целзијуса, док би уз обалу Јадрана понегде остајали и преко +26 степени Целзијуса - написао је Чубрило и додао:

Према његовим речима, од петка после подне антициклон би полако почео слабити, док би се осетно свежији ваздух приближавао Алпима.

Сумирано, пред нама је 5-6 дана веома топлог и спарног времена, док затим следи осетније освежење. Сви изнети подаци и процене су резултат моје обраде и тумачења нумеричких модела, за званичне информације пратите државне прогностичке заводе - поручио је Чубрило.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".