Извор:Фото: Профимедиа

НЕВРЕМЕ У НАРЕДНИМ САТИМА Пљускови са грмљавином у овом делу

Извор: Нпортал

21.08.2023.

20:40

Током наредна два сата, посебно на југоистоку Србије, могуће је очекивати изоловане пљускове праћене грмљавином, најавио је вечерас Републички хидрометеоролошки завод Србије.

Грађани ових региона треба да буду спремни на могуће временске промене и предузму неопходне кораке како би се заштитили од неповољних услова.

Што се тиче периода од 21. до 27. августа, већи део Србије може очекивати претежно сунчано и веома топло време, са максималним температурама које ће се кретати између 33 и 37 степени.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је најавао да ће ове седмице на снази бити жути и наранџасти метеоаларм због веома вискох температура.

Иако ће доминирати сунчано време, у четвртак може доћи до поподневних локалних пљускова праћених грмљавином услед повећања нестабилности и дневног развоја облачности.

У осталим данима, посебно у планинским пределима, може се очекивати изолована појава краткотрајне кише.

За последњу седмицу августа, прогнозира се пад температуре и наоблачење. Ово ће довести до услова за кишу и пљускове широм земље, пружајући олакшање од топлоте, али такође и захтевајући додатни опрез у саобраћају и другим активностима на отвореном.

(Еспресо)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".