Извор:Фото: Танјуг/АП

УПОЗОРЕЊЕ: Упаљени метеоаларми - време потенцијално опасно

Извор: Нпортал

25.08.2023.

10:15

УПОЗОРЕЊЕ на врућину у Србији и најава због магле.

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) објавио је упозорење на високе температуре као и најаву због појаве магле. 

Упозорење на високе температуре је на снази до 29. августа. "До уторка задржаће се веома топло време са највишом дневном температуром од 33 до 37 °С", објављено је на сајту РХМЗ. У најави која је објављена наводи се појава магле. 

"У наредних сат времена по котлинама југозападне Србије, као и на Пештерској висоравни, магла која ће смањивати видљивост на мање од 500 метара, а локално и на мање од 100", наведено је. На снази су два метео аларма, жути и наранџасти. 

Жути метео аларм је на снази у Београду, Шумадији и југозападној Србији. "Време може бити опасно (потенцијално). Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике", објављено је.

Наранџасти метео аларм је на снази у осталим деловима Србије. "Време је опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе", наводи се на сајту РХМЗ.