Извор:Фото. Принтскрин/Јутјуб/ Zvezde Granda

НЕЋЕ БИТИ У ЗАТВОРУ Певач ЗГ који је убио пешака на слободи

Извор: Нпортал

01.09.2023.

14:08

ПЕВАЧ Махир Петровић је побегао са места несреће.

Певач који је учествовао у "Звездама Гранда" Махир Петровић, који је осумњичен да је 31. јула у Горњем Вакуфу/Ускопљу аудијем усмртио пешака Ј. Б. и побегао с места несреће, неће бити притворен, те ће се заједно с оцем Ирфаном, који му је помогао у уклањању трагова, бранити са слободе, потврђено је за портал Аваза из Тужилаштва Средњобосанског кантона.

У одговору Тужилаштва СБК на питање, је ли евентуално предложен притвор за певача и његовог оца, наведено је да се истрага спроводи, те да није било неопходно предлагати ову меру.

- Тужилаштво спроводи истрагу против М.П. због кривичног дела тешка кривична дела против сигурности јавног промета и неуказивање помоћи особи повређеној у саобраћајној несрећи, док се И.П. терети за кривично дело помоћ учиниоцу после учињеног кривичног ђела.

BloombergAdria.com

- Тужилаштво је у сарадњи с полицијом обезбедило доказе, те оценило да није неопходно предлагати меру притвора. Иначе, став је судске праксе да је ово рестриктивна мера и примењује се само у ситуацијама које су прописане Законом о кривичном поступку Федерације Босне и Херцеговине - одговорено је из Тужилаштва СБК.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".