Извор:Фото:Профимедиа

ИЗБЕГАВАЈТЕ: 3 Намирнице које убрзавају боре

Извор: нпортал

02.09.2023.

14:54

ИАКО ТРЕБА да се поведе рачуна око уноса намирница, не треба себе да ускраћујете ситних задовољстава.

Ако сте гурман који не може да одоли слатким стварима, онда и не треба напомињати да често помислите како морате да се одвикнете од те лоше навике или пак да је смањите јер осим што утиче на вашу фигуру, такође утиче и на лепоту.

BloombergAdria.com

 

Иако треба уносити храну богату витамина и са што мање шећера, није наодмет да себе почастите неком коцкицом чоколаде или другим слатким ужитком.

Истраживања показују да, када је шећер у крви повишен, онда долази до гликације. Наше тело се већином састоји од протеина и масти, а када се шећер везује за њих, формирају "напредне" крајњи производ гликације - у преводу старост и боре, пише "Схе финдс".

Сада се поставља питање: које слатке намирнице треба избегавати?

Воц́ни сок

Примамљивије је да се хидрирате укусним соком уместо водом, али само да вас обавестимо да он задовољава почетку жељу за нечим слатким и хладном али садрже веома велике количине шећера.

Уместо њега, најбоље да једете воће и поврће.

BloombergAdria.com

 

Заслађена овсена каша

Иако вам делује да чините добро за себе и своје здравље када за доручак једете овсену кашу, следећи пут када посегнете за њом, размислите добро. Посебно ако вам је сам њен укус опор, онда ћете бити у искушењу да је засладите медом или шећером.

BloombergAdria.com

 

Такође, велики број зоби може подићи шећер у крви.

Боље би било да промените пропорцију омиљеног доручка са мање зоби, али више орашастих плодова, семенки и мало пуномасног грчког јогурта.

За доручак је најзгодније да на парчету хлеба намажете путер или направите калоричан сендвич. А да ли сте знали да иако спада у "сланише", бели хлеб у себи садржи шећере?

Приметићете да што га више уносите, као да вам тражи још, као да сте жељни шећера.

BloombergAdria.com

Ако баш не можете да му одолите, пробајте да једете хлеб од целог зрна, боље је и лакше за ваш организам

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".