Извор:Фото: АТА имагес, ТВ Прва принтскрин

СРБИЈА ПЛАКАЛА ЗБОГ ЊЕНЕ СМРТИ: Бег из рата и кума Бранка

Извор: Нпортал

10.09.2023.

16:23

ОДЛАЗАК глумице Ирене Мичијевић Родић, адвокатице Кларе из популарне серије "Жене с Дедиња", која је преминула на данашњи дан пре шест година у 45. години после тешке болести, расплакао је тада целу Србију.

Њена смрт најтеже је пала њеној породици, која је данас објавила потресну читуљу.

"Мислимо на тебе и волимо те Кира, Мира и Синиша".

Ирена је живела у Лондону, али јој је последња жеља била да умре и да је сахране у њеном родном Београду, што су јој и испунили. Глумица је била у браку са Синишом Родићем, истакнутим архитектом. Осим тога, мало је познато да је њена кума била колегиница Бранка Катић.

BloombergAdria.com

Мичијевићева је напустила Србију деведесетих да би, како је говорила, побегла од смрти.

- Отишла сам зато што сам имала 21 годину и желела сам да размишљам о будућности и животу, а не о смрти, страдању и убијању. Нисам могла да опстанем у таквој средини и сматрала сам да, ако већ не могу ништа да променим, најбоље је да бар не учествујем у свему што се око нас дешавало. Волела бих да су многе ствари другачије - говорила је тада Ирена за Прес.

Рођена Београђанка је са само 16 година уписала Факултет драмских уметности, а прву улогу је одиграла 1991. године у ТВ драми "Велика мала матура". Љубитељи театра је се сећају по улози Офелије у представи "Хамлет" у Југословенском драмском позоришту. Пре "Жена са Дедиња" играла је у филмовима "Пун месец над Београдом", „Мали свет“, „Флешбек“, а прославила се и у многим британским пројектима.

BloombergAdria.com

“Жене са Дедиња“ је серија која говори о четири потпуно различите жене, њиховим животима, љубавима, пријатељству

Њих четири воле, пате, сплеткаре, варају, лажу и покушавају да пронађу начин како треба да живе да би биле срећне. Чарна је гламурозна, Клара жена од каријере, Валерија пуна топлине, а Алиса талентована.

Оно што даје посебан печат овој серији је то што говори о многим темама које до сада нису обрађене у серијским програмима код нас.

Серија "Жене са Дедиња" броји три сезоне. Успех је забележила већ после првог дела. Протагонисткиње ове серије су Лена Богдановић, Анђелка Прпић, Маја Новељић – Ромчевић и Ирена Миличевић.