Извор:Фото: Д. Миловановић

ДЕТАЉНО УПУТСТВО: Ево како да се пријавите за 20 евра помоћи

Извор: Нпортал

15.11.2021.

07:52

МИНИСТАР финансија Синиша Мали најавио је да се данас грађани пријављују за 20 евра додатне новчане подршке државе на порталу Управе за трезор, на адреси идп.трезор.гов.рс, и нагласио да за ту помоћ не треба да се пријављују сви грађани.

- Грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција не треба да се пријављују за 20 евра додатне помоћи државе јер ће им бити аутоматски исплаћена у децембру - рекао је Мали и подсетио да је за само три дана у новембру исплаћено више од 5,7 милиона грађана, који су добили по 30 евра.

BloombergAdria.com

Сви остали пунолетни држављани Србије са пребивалиштем на територији Србије и важећом личном картом, који се претходно нису пријавили, а желе да добију допунску новчану помоћ у износу од 20 евра у динарској противвредности, као и они који су у међувремену стекли право на помоћ, било да су постали пунолетни или добили држављанство, пребивалиште и личну карту, могу да се пријаве на порталу Управе за трезор у периоду од 15. до 30. новембра:

BloombergAdria.com

Потом вам се отвара страница на којој треба да унесете своје податке: ЈМБГ, број личне карте, као и банку у којој имате рачун. Уколико немате већ отворен рачун, у падајућем менију треба да одаберете банку преко које желите да вам буде исплаћен новац. Тако ће вам бити отворен једнократни наменски рачун, без икаквих трошкова.

BloombergAdria.com

 

Затим ће вас систем питати да проверите податке и потврдите их уколико су тачни.

Након уношења личних података биће им заведена пријава, чији ће статус моћи да провере на наведеном порталу. Након обраде пријаве, пријављени грађани ће износ допунске новчане помоћи моћи да подигну са свог или наменског рачуна.

BloombergAdria.com

 

Уколико сте већ пријављени за помоћ државе, систем ће вас о томе обавестити у виду поруке.

Kако проверити уплату?

За проверу стања уплате потребно је на истом порталу: https://idp.trezor.gov.rs/, посетити другу наведену опцију "Провера статуса пријаве".

Отварањем поменуте странице, потребно је уписати бројеве ЈМБГ-а и личне карте, након чега ћете добити повратне информације у вези статуса ваше пријаве.

BloombergAdria.com

 

На новој страници појавиће се следеће:

BloombergAdria.com

 

Повратна информација састоји се од података да је прихваћена пријава регуларна, а новац послат и уплата обновљена.

- Држава је поново све своје обавезе испунила како је и обећано, без дана кашњења, и још једном је показала да је српска економија стабилна, да имамо довољно новца и да грађани Србије могу да верују својој држави - навео је Мали.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".