Извор:Foto: Printscreen Youtube Home kitchen with Danny

СА СВЕГА ПАР САСТОЈАКА: Уштипци по бакином рецепту

Извор: нпортал

22.09.2023.

09:45

САМОтри састојка су довољна да бисте направили уштипке по најстаријем рецепту

Уштипци су омиљени доручак већини људи, а оне које су спремале наше баке остале су дубоко урезане у наше сећање - меки и шупљикави.

Штедња је била важна, па су уштипке правиле од теста које су замесиле за обични бели, кисели хлеб. Док би тесто квасило за хлеб, оне би одвојиле малу количину и пржиле је на врелој масти. Тесто никад не би упијало велику количину масти па уштипци никад нису били масни.

BloombergAdria.com

 

Ево шта је потребно:

  • Брашно
  • Вода
  • Со
  • Квасац

Припрема: У дубљу чинију ставите брашно и со и квасац. Измешајте, па врућом водом и варјачом умесите тесто које је лако за мешање. Не мора бити тврдо, али никако не сме да буде ретко.

Оставите да накваси, па када се ухвате мехурићи, тесто опет прекувајте, а један део довојите за уштипке.

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".