Извор:Фото: В. Данилов/Ата имагес

"ПАТИЛА САМ ДУГО": Неда имала романсу са чувеним доктором

Извор: Нпортал

24.09.2023.

07:48

НЕДА Украден је лудо волела чувеног стручњака, међутим околности су биле такве да им се није дало да оду до олтара.

Наша чувена певачица Неда Украден је својевремено открила аутобиографији "Зора је сванула" да је имала романсу са једним нашим чувеним доктором.

У питању је Мома Јаковљевић, који је вишеструко талентовани стручњак па се веома успешно остварио на више животних поља.

Спортски фанови и навијачи Партизана га знају као доктора кошаркаша овог клуба, неки други као истакнутог хирурга или помоћника директора за медицинске послове Клиничко-болничког центра "Др Драгиша Мишовић".

Опет неким трећима је познат као судски вештак, а они мало старији памте да је својевремено био и у манекенским водама. 

- Мог згодног, шарматног Београђанина упознала сам на музичко-модној фешти у Македонији, где смо обоје наступили, он као манекен, ја као певачица. Били смо скоро истих година, с пропалим браковима иза себе. Осим што је био успешан манекен, завршио је медицину и радио као лекар. Становао је с родитељима и млађим братом у једној лепој старој згради у познатој дорћолској улици - пише певачица.

Тада су разменили бројеве телефона, а Мому и Неду судбина је спојила опет пре него што су надали. 

Већ дан касније један Недин мутичар се разболео, па је позвала Мому у помоћ. 

- Како смо нас двоје успели, и поред физичке раздвојености и паралелних неподудараних професија, тако брзо развити љубав и доћи до приче о браку, ни сама не знам. Почели смо у пролеће, наставили преко лета и дочекали јесен с већ озбиљном причом о заједничком животу. Били смо зрели, слободни и заљубљени. Обожавала сам да будем не само певачица него и његова "обична" девојка, да с његовом мамом идем на пијацу, да спремам ручак, неке моје специјалитете, што је њу посебно одушевљавало. Једино због чега сам туговала је то што моја ћерка није била са мном у Београду - причала Неда.

Недини најближи су лепо прихватили Мому, а Неди је посебно драго било да је урадила и њена ћерка Јелена. 

- Веза нам је ушла у озбиљну фазу 1987. године, када сам се пријавила код њега, на његову кућну адресу, и постала Београђанка. Као пар смо свима запали за око, па смо слушали разне приче. Многи су радили на томе да нас раставе - писала је Неда.

Но, у једном тренутку је дошло време да Неда упише ћерку у први разред основне школе. Међутим, питање је било у ком граду.

BloombergAdria.com

- Добро сам знала да пресељење, промена средине, школе, језика, живот без баке, деде, оца, фамилије, није опција на коју ће моја ћерка пристати. У једно сам била сигурна - нисам желела да она због мене и моје одлуке пати. Зато сам одабрала да ја патим. И патила сам, дуго, дуго - објаснила је Неда зашто се њихова љубав завршила.

А судбина је их касније опет спојила на један леп начин. 

- Шта ти је живот и како промеша карте - 30 година касније, баш он је, као лекар, мојој ћерки много помогао да сретно изнесе трудноћу с трећим дететом и на свет донесе мог дивног унука, који се родио баш у болници у којој он ради - открила је Неда.

#Неда Украден #Певачица Неда Украден #Мома Јаковљевић #љубавна романса #ВИП