Извор:Фото: FIBA Basketball/Профимедиа

ЖОЦ ОШТРО Алекса,спусти се на земљу! Извините- ја сам тренер

Извор: Нпортал

28.09.2023.

13:14

ТРЕНЕР Партизана Жељко Обрадовић после великог успеха који је Алекса Аврамовић постигао на Мундобаскету у Манили не дозвољава свом играчу да "полети", већ инсистира на томе да настави напорно да ради јер само тако може да настави са успесима.

Кошаркаши Србије освојили су сребрну медаљу на недавно завршеном Светском првенству у Манили, а Алекса Аврамовић постао љубимац навијача. Својим партијама на терену и карактером одушевио је читаву нацију.

Жељко не крије да је поносан са Алексу и верује да ће наставити вредно да ради и напредује у каријери.

- Алекса који треба да схвати да треба да буде један од лидера овде. Он зна како је сарађивати са мном. Његова улога плејмејкера у репрезентацији је последица тога што смо пре две године причали он и ја о томе, ја сам му рекао треба да игра на плеју иако цео живот игра на двојици јер ту нема места у репрезентацији. И успео је кроз крвав рад да селектор стекне поверење у њега, да стекне поверење саиграча у репрезентацији, да га проглашавају за једног од најбољих одбрамбених играча у овом тренутку, све то он треба да да и Партизану. Што не сумњам. Његова амбиција је огромна, он воли кошарку, воли људе и надам се да ће у том стилу и наставити - каже Обрадовић за Спорт клуб.

BloombergAdria.com

Тренер црно-бели открио је шта је рекао Аврамовићу када се вратио са Светског првенства у Манили.

BloombergAdria.com

- Прво сам му честитао, а онда сам му рекао да је време да се спусти на земљу. Сад се вратио у Партизан и сад иду нове ствари. Био сам срећан много због њега, заслужио је све што је после тога следило и дочеци у Чачку и у његовој школи. Видело се да је направио нешто где су људи препознали и где су сви желели да му се захвале. За мене није ништа ново што је тако крао лопте, има Алекса то да украде лопту, али има и то да много пута испадне из игре. Извињавам се ја сам тренер (смех), Алекса и ја причамо много о томе, Алекса има добрих страна али има и мана, а ја сам тај који мора да коригује - искрен је искусни стручњак.

(Спортклуб)