Извор:Фото: Твитер принтскрин/@AlertesInfos

ДЕТАЉИ УЖАСА У РОТЕРДАМУ Броје се мртви, прво пуцано у стану

Извор: Нпортал

28.09.2023.

19:00

Наоружани нападач обучен у борбену опрему отворио је ватру у стану у холандском граду Ротердаму, а затим је упао у оближњи амфитеатар медицинског центра. Пожари су избили на оба места, али су касније угашени. Полиција је потврдила да су две особе рањене. Агенција АНП, позивајући се на локалне власти на месту догађаја, објавила је да је повређена и трећа особа.

- Два инцидента са пуцњавом у Ротердаму довела су до смртних случајева. Прво ћемо обавестити породицу и рођаке, а касније ћемо објаснити више - наводи се у саопштењу градске полиције, преноси Франце 24.

Елитне полицијске јединице улетеле су у болницу у холандском граду у потрази за осумњиченим који је био наоружан пиштољем, саопштиле су власти.

Мотив напада непознат

Осумњичени има 32 године, а мотив напада је непознат, јавила је локална новинска агенција АНП, позивајући се на полицију. Он је осумњичен да је извршио обе пуцњаве, а другог стрелца нема, саопштила је полиција.

Слике са лица места показују како људи излазе из болнице, укључујући лекаре и пацијенте, док се полиција у панцирима усељава. Полицијски хеликоптери су зујали изнад њих. Лекари у белим мантилима возили су пацијенте на носилима и инвалидским колицима. Полиција је раније саопштила да је осумњичени носио одећу у "борбеном стилу", био је висок, црне косе и носио ранац.

Висок, црнокос и носио је ранац

- Прво је дошло до пуцњаве на четвртом спрату. Испаљено је четири или пет хитаца. Затим је молотовљев коктел бачен у центар за образовање - рекао је студент медицине, којег цитира РТЛ Њуз који није навео своје име.

- Било је много панике и вриштања... Нисам чуо пуцњеве, само вриску и то је оно на шта сам почео да реагујем - пренео је други очевидац за јавни сервис НОС.

Ротердам је често поприште пуцњаве, које се обично приписује обрачуну ривалских нарко-банди. Очекује се да ће власти ускоро одржати конференцију за новинаре како би дале више детаља. Године 2019. три особе су убијене у трамвају у Утрехту, што је изазвало велику потеру. А 2011. године, земља је остала шокирана када је 24-годишњи Тристан ван дер Влис убио шест људи и ранио 10 других у дивљању у препуном тржном центру.

(Франце 24)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".