Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/SUBOTICAcom

ЛАВИЦИ ОТКАЗУЈУ ОРГАНИ: Лоше стање Кики нађене код Суботице

Извор: Нпортал

04.10.2023.

11:55

- После десетак дана од пријема у Прихватилиште за дивље животиње Зоолошког врта Палић, жао нам је што не можемо да кажемо да је здравствено стање мале лавице Кики боље. Штавише, постоји сумња да јој отказују бубрези и јетра, на основу биохемијских налаза анализе крви које су рађене од 21. септембра до 01. октобра четири пута - објавио је Зоолошки врт Палић.

Терапија по савету међународних стручњака

На Фејсбук профилу Зоолошког врта се наводи да је коришћена терапија по саветима ветеринара из међународних организација која се баве опоравком великих мачака, посебно лавова у јужној Африци и Холандији, тако да су избегнути сви лекови који би могли да додатно оштете ове органе код лавова.

Органи почињу да отказују

- Након што је почела сама да узима воду и храну, надали смо се да још може да буде у реду, али њени органи сада почињу да отказују. После дуготрајног изгладњивања и слабости, опште стање је врло лоше. Сама потреба да се због опоравка држи у ограниченом простору је јако стресна за лавицу, која је сада у добу када треба да се игра и истражује околину. Ако јој се и буде враћала снага, сигурно је да ћемо имати и даље оваквих проблема, јер је јако тешко обезбедити неопходно мировање - кажу у Зоолошком врту на Палићу.

BloombergAdria.com

 

Због себичних, неодговорних и бахатих Кики сада трпи огромну патњу и стрес!

Надлежни у Зоолошком врту поручују да "сви треба напокон да постанемо свесни да овакве животиње не могу да се држе као љубимци, јер то није у њиховој природи".

- Јако је себично, неодговорно и бахато сматрати да је неколико месеци разоноде вредно оволико патње и стреса које сада трпи ово јадно створење. Зато апелујемо на све грађане да не купују егзотичне животиње и да пријаве сваког ко држи такве врсте и бави се њиховом трговином. Надамо се да мала лавица може да се врати са ивице смрти, након свог малтретирања које је доживела од стране "људи" који живе међу нама - поручују у врту.

Неадекватна брига

Подсетимо, младунче старо око пет-шест месеци је 21. септембра на путу у близини Суботице пронашао човек који је кренуо на посао.

По његовом позиву на лице места је изашла полиција, а затим и екипа Зоолошког врта. Мала лавица је била видно исцрпљена, дехидрирана и гладна, а налази из ветеринарске лабораторије су открили да је њено здравствено стање јако лоше.

Највероватније да никада о њој није вођена адекватна брига, да никада пре није окусила месо и да је пила само кравље млеко што не би смела.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".